USD/MXN: Geen einde in zicht voor de retraite van de peso

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 26, 2021
  • Het USD/MXN paar is de afgelopen zeven opeenvolgende dagen gestegen.
  • De sprong is vooral te danken aan de over het algemeen sterke Amerikaanse dollar.
  • Het is ook gestegen vanwege zorgen over de Mexicaanse centrale bank.

Het USD/MXN paar heeft de afgelopen zeven opeenvolgende dagen gewonnen, terwijl beleggers nadenken over de over het algemeen sterke dollar. Het paar handelt op 21,80, wat het hoogste is sinds 4 november vorig jaar. Het is met meer dan 11% gestegen ten opzichte van het laagste niveau dit jaar.

Mexicaanse peso daalt

De Mexicaanse peso staat de afgelopen weken zwaar onder druk. Deze daling is voornamelijk te wijten aan de over het algemeen sterke Amerikaanse dollar, aangezien de DXY index de laatste tijd naar het hoogste niveau in meer dan een jaar is gesprongen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het USD/MXN paar is ook enorm gestegen vanwege de situatie bij de Mexicaanse centrale bank. Deze week joeg president Andres Manuel Obrador de markt de stuipen op het lijf toen hij een obscure econoom aankondigde als gouverneur.

De aankondiging kwam een dag nadat de president de markt schokte door zijn vorige kandidaat, bekend als Arturo Herrera, terug te trekken. De nieuwe genomineerde is Victoria Ceja, die geen ervaring heeft met monetair beleid. Analisten maken zich zorgen over haar gebrek aan ervaring in de sector.

Net als andere centrale banken van opkomende markten, heeft de Mexicaanse centrale bank de afgelopen maanden onder druk gestaan, aangezien de inflatie in het land is gestegen. Als gevolg hiervan heeft het de rentetarieven in de afgelopen vier opeenvolgende vergaderingen verhoogd in een poging de inflatie te temmen.

De inflatie is gestegen en uit recente gegevens blijkt dat de totale consumentenprijsindex (CPI) in de eerste helft van november is gestegen tot 7,05%. Dit was de grootste stijging in meer dan 30 jaar. Uit donderdag gepubliceerde gegevens blijkt dat het BBP van het land in het derde kwartaal met 4,5% is gestegen, wat lager was dan de vorige schatting.

USD/MXN voorspelling

USD/MXN

De 1-dag grafiek laat zien dat het USD/MXN paar zich de afgelopen weken in een sterke bullish trend bevindt. Deze trend begon toen het paar op 19,70 naar een belangrijk ondersteuningsniveau ging. Een nadere blik op de grafiek laat ook zien dat het erin is geslaagd om boven het belangrijkste weerstandsniveau van 21,64 te komen, wat het hoogste niveau was in maart van dit jaar.

De voortschrijdende 25- en 50-daagse gemiddelden hebben een bullish crossover gemaakt, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) boven het overboughtniveau is gestegen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op het belangrijkste weerstandsniveau op 23, wat ongeveer 5% boven het huidige niveau ligt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money