IRS verwacht grote inbeslagnames van crypto in 2022

Door:
op nov 27, 2021
Listen to this article
  • De IRS heeft verklaard dat het in 2021 voor $3,5 miljard aan crypto in beslag heeft genomen.
  • Het bureau verwacht dat dit cijfer in 2022 enorm zal groeien.
  • Dit komt omdat het bureau toezicht kreeg op crypto transacties via de infrastructuurwet.

De VS heeft onlangs de infrastructuurwet geïmplementeerd om crypto-activiteiten op te nemen in de regelgevende reikwijdte van de Internal Revenue Service (IRS). De IRS heeft nu aangegeven te verwachten dat de totale crypto-inbeslagnames in 2022 door witwassen en misdaad miljarden dollars zullen bedragen.

In een Bloomberg publicatie heeft Jim Lee, hoofd van de Criminal Investigation bij de IRS, de mijlpalen die zijn eenheid dit jaar heeft bereikt en de doelstellingen voor het komende jaar gedeeld.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

IRS neemt $3,5 miljard aan crypto in beslag in 2021

Lee verklaarde dat in het fiscale jaar 2021 voor $ 3,5 miljard aan crypto in beslag werd genomen. Dit is goed voor 95% van alle activa die in 2021 door het bureau in beslag zijn genomen.

Bovendien splitst Lee de cijfers op om te stellen dat meer dan $ 1 miljard van het grote bedrag toebehoorde aan de Silk Road dark web marktplaats die sindsdien is gesloten. Terwijl de zaak tegen deze marktplaats jaren geleden werd afgerond, werden dit jaar verborgen crypto holdings opgespoord en in beslag genomen door de autoriteiten.

Cryptocurrencies zijn een belangrijk instrument geworden dat door criminelen wordt gebruikt voor het witwassen van geld, drugshandel en belastingontduiking. Lee merkte op dat van het in beslag genomen bedrag nog eens $ 10 miljoen werd teruggevonden van een voormalige medewerker van Microsoft, die geld verborg dat was gestolen van de technologiegigant in de vorm van crypto.

IRS gericht op crypto gerelateerde financiële misdaden

Uit het rapport dat de IRS op 25 november door de Criminal Investigation Unit uitbracht, bleek dat er meer aandacht was voor crypto gerelateerde financiële misdrijven. Het bureau investeerde meer in het opleiden van zijn personeel over cryptocurrencies en open-source intelligence praktijken (OSINT).

Het bureau verklaarde verder dat het in 2022 het Advanced Collaboration & Data Center zou onthullen. Dit centrum zal worden gebruikt voor de opleiding van personeel en het voorbereiden van het bureau om meer crypto gerelateerde financiële misdaden te bestrijden.

Met de inspanningen van dit bureau om het gebruik van crypto activa voor financiële misdrijven te bestrijden en de onlangs geïmplementeerde infrastructuurwet, zal de IRS naar verwachting in 2022 een nog grotere hoeveelheid crypto in beslag nemen. Op grond van dit wetsvoorstel zullen crypto brokers transacties moeten rapporteren aan de IRS, waardoor de controle die het bureau heeft op cryptocurrencies toeneemt.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld