Vooruitzichten voor de koperprijs, aangezien de focus blijft liggen op de industriële groei in China

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on nov 29, 2021
  • De koperprijs zit nu al ongeveer een maand in een horizontaal kanaal.
  • Het bereik blijft cruciaal in de volgende sessies.
  • Beleggers hebben hun focus verlegd naar de Chinese productie PMI van dinsdag.

De koperprijs bevindt zich sinds eind oktober in een horizontaal kanaal. $ 4,27 en $ 4,50 zijn respectievelijk de onder- en bovengrenzen. Enerzijds hebben de inspanningen van de Chinese regering om de vastgoedcrisis aan te pakken, het rode metaal ondersteund. Ook de verlichting van de energietekorten heeft enige verlichting gebracht. De vertraagde economische groei in het Middenrijk blijft echter een belangrijke bearish factor. Als zodanig zal het bovengenoemde bereik een cruciale blijven in de volgende sessies.

Chinese economie

De vertraagde economische groei in China blijft een belangrijk punt van zorg voor investeerders in de kopermarkt. Het is inderdaad een van de factoren die naar verwachting de prijsbewegingen van het rode metaal in de daaropvolgende sessies zullen beïnvloeden. In het bijzonder ligt de nadruk op de PMI cijfers voor de productie van het Midden-Koninkrijk die op dinsdag worden vrijgegeven.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

China is de grootste consument van industriële metalen ter wereld. Het verbruikt bijvoorbeeld meer dan 50% van al het koper dat wereldwijd wordt geproduceerd. Als zodanig is de economische groei een cruciale aanjager van de prijzen.

Analisten verwachten dat de gegevens wijzen op verminderde productieactiviteit. De prognose is gebaseerd op het argument dat de lage binnenlandse vraag de verlichting van de afgenomen energietekorten overschaduwt. Hoewel de voorspelde PMI voor de productie van 49,7 hoger is dan de 49,2 van oktober, zou hij nog steeds lager zijn dan de cruciale grens van 50.

Een cijfer onder de 50 geeft meestal de krimp van de sector weer. Als het gepresenteerde aantal overeenkomt met de schattingen van de analisten, zou dit de derde maand op rij zijn dat de Chinese verwerkende industrie een lage productie laat zien. Daarna zal het waarschijnlijk druk uitoefenen op de koperprijs.

De energiecrisis die de Chinese industriële sector de afgelopen twee maanden sterk trof, zal naar verwachting in november zijn afgenomen. Dit volgt op de toegenomen productie door kolenproducenten; een aspect dat enige verlichting heeft geboden voor de koperprijs.

De aanhoudende vastgoedcrisis in het Aziatische land blijft echter een negatieve factor voor het rode metaal dat veel wordt gebruikt in de bouw. Bovendien heeft de sterke Amerikaanse dollar bijgedragen aan de recente daling. Net als de meeste andere grondstoffen, maakt de omgeving koper duurder voor kopers met andere valuta. Op het moment van schrijven stond de dollarindex op $ 96,34. Bijna drie weken lang bleef het stabiel boven $ 94,50, wat een cruciaal weerstandsniveau was voor de index in de voorgaande maand.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money