Cacao prijsvoorspelling na het betreden van de oversoldzone

Door:
op Nov 30, 2021
Listen
  • Cacaoprijs is het oversoldgebied binnengegaan met een RSI van 22.
  • Het recente rapport van ICCO laat een stijging zien van het malen in Zuidoost-Azië, Europa en Noord-Amerika.
  • Een sterke Amerikaanse dollar heeft de prijzen van de grondstof verder onder druk gezet.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De cacaoprijs is in een neerwaartse trend volgens het maandelijkse marktrapport van de ICCO. De heersende omstandigheden in de belangrijkste producenten hebben de prijzen verder beïnvloed. Het is momenteel op het laagste niveau dat begin augustus werd opgetekend.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

cocoa price
Cacaoprijs

Productievooruitzichten

Copy link to section

De cacaoprijs is al een week aan het dalen terwijl de markt het onlangs vrijgegeven marktrapport van de International Cocoa Organization (ICCO) verwerkt. Het bureau verwacht dat de wereldwijde productie de komende tien jaar met 10% zal toenemen. Gedurende deze periode zal de cacaoprijs naar verwachting met 25% stijgen.

Met name het malen is aanzienlijk toegenomen in Noord-Amerika, Europa en Zuidoost-Azië. Bij de Cocoa Association of Asia (CAA), European Cocoa Association (ECA) en de North America’s National Confectioners’ Association (NCA) is de maalgraad gestegen met respectievelijk 4,1%, 8,7% en 4,3% op jaarbasis. Ondanks de toegenomen vermaling in Q3 2021, “was het niet genoeg om de overtollige productie op te vangen”.

In de daaropvolgende sessies zullen investeerders ook geïnteresseerd zijn in de heersende omstandigheden in belangrijke cacaoteeltgebieden in West-Afrika. In Ivoorkust, de grootste cacaoproducent ter wereld, is er de afgelopen weken hevige regen gevallen toen de oogst begon. De resulterende bodemvochtigheid zal naar verwachting de belangrijkste oogst in verband met het seizoen oktober-maart stimuleren. In deze tijd van het jaar zijn cacaobomen meestal zwaar van de peulen en hebben ze voldoende regen nodig om het komende droge seizoen door te komen.

In Ghana, dat wereldwijd de op één na grootste producent van de grondstof is, heeft het door cacao gezwollen scheutenvirus geleid tot een productiedaling van minder dan 800.000 ton. Volgens de CEO van de cacaoraad van het land (COCOBOD), Joseph Aidoo, is ongeveer 20% van de cacaoteeltgebieden in het hele land getroffen door het virus. De situatie zal waarschijnlijk enige steun bieden aan de cacaoprijs, aangezien COCOBOD ernaar streeft de getroffen regio’s te rehabiliteren.

Een sterke Amerikaanse dollar heeft verder bijgedragen aan de neerwaartse trend in de cacaoprijs. Het nieuws over de nieuwste variant van COVID-19 – Omicron – heeft de aantrekkingskracht van de greenback vergroot. De afgelopen twee weken is de dollarindex stabiel gebleven boven de cruciale ondersteuningszone van $ 95,50. In een dergelijke omgeving wordt cacao duurder voor kopers met andere valuta. In het algemeen hebben grondstoffen een omgekeerde correlatie met de waarde van de Amerikaanse dollar.

Cacao prijsvoorspelling

Copy link to section

De cacaoprijs is een week lang aan het dalen na het opnieuw testen van een cruciale weerstandszone in de afgelopen week. 2.600 is al meer dan tien jaar een belangrijk niveau voor de landbouwgrondstof. In het huidige jaar ondervindt cacao in de Intercontinental Exchange (ICE) Amerikaanse termijnmarkt sterke weerstand in deze zone.

Op het moment van schrijven was de cacaoprijs met 1,05% gedaald tot het laagste punt in vier maanden op 2.353. Op de 4-uur grafiek handelt het onder de exponentiële beweging van 25 en 50 dagen; wat een bearish teken is. Bovendien is het het oversoldgebied betreden met een RSI van 22. Op korte termijn verwacht ik dat de cacaoprijs onder de cruciale weerstandszone van 2.600 zal blijven.

Het zal waarschijnlijk een corrigerende opleving doormaken, waardoor het zal stijgen tot 2.400. Vervolgens kan het handelen binnen een vrij krap bereik van tussen het ondersteuningsniveau van 2.400 en langs de 50-daagse EMA op 2.500. Boven de bovengrens van het horizontale kanaal krijgen de stieren nog een kans om de stabiliteit van de cruciale weerstandszone van 2.600 opnieuw te testen. Aan de onderkant kan een beweging onder de 2.400 het steunniveau op het laagste punt in vier maanden van 2.306 plaatsen.

cocoa price
Cacaoprijs
Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Cacao Commodities