Vooruitzichten voor de zilverprijs na positieve Chinese productiegegevens

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on nov 30, 2021
  • De zilverprijs handelt binnen een krap bereik.
  • Een positieve Chinese productie PMI heeft zijn industriële vooruitzichten een boost gegeven.
  • Het blijft onder druk staan te midden van een sterke Amerikaanse dollar, ondanks de dalende obligatierente.

De zilverprijs is al twee weken aan het dalen. Een week geleden breidde het zijn verliezen uit door onder het cruciale niveau van $ 24 te dalen. In de nieuwe week zijn de Amerikaanse dollar en Chinese industriële cijfers de belangrijkste drijfveren.

Chinese productiegegevens

In de nieuwe week waren beleggers enthousiast over de Chinese PMI voor de verwerkende industrie die dinsdag wordt gepubliceerd. China is wereldwijd de grootste consument van zilver en andere industriële metalen. Als zodanig beïnvloedt de vooruitgang in de economische groei de bewegingen van de zilverprijs.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Analisten hadden een lezing van 49,6 voorspeld, wat een lichte verbetering zou zijn geweest ten opzichte van de 49,2 in oktober. Het zou echter de derde achtereenvolgende maand van verminderde industriële productie zijn. De voorspelling was gebaseerd op een daling van de binnenlandse vraag in China. Op basis van deze prognose werd verwacht dat de zilverprijs verdere verliezen zou optekenen.

Interessant is dat de vrijgegeven gegevens de verwachtingen van analisten hebben overtroffen. De lezing van 50,1 is een indicatie dat verminderde energietekorten in het Middenrijk de industriële productie in november een boost gaven. Desalniettemin heeft de zilverprijs nogal subtiel op het nieuws gereageerd. Toegegeven, het is teruggekaatst van het dieptepunt van maandag van $ 22,76. Het handelt nu echter binnen een krap bereik omdat het weerstand ervaart op $ 23,00.

Amerikaanse dollar

Naast de industriële vraag zijn zilverprijsbewegingen verder gekoppeld aan zijn status als edelmetaal. Vanuit dit perspectief is de aanhoudende neerwaartse trend het resultaat van de sterker wordende Amerikaanse dollar. Toegegeven, de dalende rente op staatsobligaties heeft de dollarindex onder de steunzone van $ 96 geduwd. De benchmarkrente op 10 jaar staat op 1,42 na een stijging tot 1,69 in de voorgaande week. Deze neerwaartse trend zal naar verwachting enige verlichting bieden voor de zilverprijs.

Echter, te midden van zorgen over de nieuwste COVID-19 variant – Omicron, heeft de aantrekkingskracht van de greenback als veilige haven zijn opwaartse trend behouden. Edelmetalen hebben meestal een omgekeerde correlatie met de Amerikaanse dollar.

Zilverprijs voorspelling

De zilverprijs handelt binnen een krap bereik, ook al blijft deze op een neerwaartse trend. De boven- en ondergrenzen van het bovengenoemde horizontale kanaal zijn respectievelijk 23,00 en 22,76. Op het moment van schrijven was deze met 0,16% gestegen tot 22,93.

Op de 4-uur grafiek handelt het edelmetaal onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Met een RSI van 29 bevindt het zich nog steeds in het oversoldgebied.

Op korte termijn verwacht ik dat de zilverprijs binnen het huidige horizontale kanaal zal blijven. Voorbij de bovengrens zal het weerstandsniveau waarschijnlijk langs de 25-daagse EMA liggen op 23.37. Aan de andere kant kan een verdere daling onder de ondergrens ervoor zorgen dat het steun vindt op 22,34. Op korte termijn zal het cruciale niveau van 24,00 waarschijnlijk ontwijkend blijven.

silver price
Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money