Meer dan $30 miljoen gestolen uit het MonoX DeFi protocol

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on dec 1, 2021
  • MonoX heeft last van de nieuwste DeFi hack.
  • Meer dan $31 miljoen aan WETH, MATIC en andere cryptocurrencies werd gestolen.
  • MonoX heeft de hack bevestigd en stelt de hacker te willen spreken.

De gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) heeft opnieuw een hack geregistreerd. De hack heeft plaatsgevonden op MonoX, een DeFi liquidity provider project dat single token pools aanbiedt. Vroege gegevens tonen aan dat de hackers meer dan $ 30 miljoen aan verschillende cryptocurrencies hebben gestolen.

Dit is de laatste aanval op een reeks hacks op DeFi platforms die dit jaar hebben plaatsgevonden. In de laatste helft van 2021 is meer dan $ 500 miljoen gestolen van DeFi platforms.

MonoX lijdt DeFi hack

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

MonoX ging naar Twitter om de recente inbreuk op zijn systemen te bevestigen. Het protocol verklaarde dat de hack werd uitgevoerd met behulp van een “methode in het swapcontract die werd uitgebuit en de MONO tokenprijs tot torenhoog deed stijgen.”

In de toelichting verklaarde MonoX dat de prijs van MONO tokens kunstmatig was ingesteld op een hogere waarde, waardoor de aanvaller de token kon gebruiken om andere cryptocurrencies in de pool tegen lagere prijzen te kopen.

Het geld dat uit het protocol is gestolen, omvat $ 18,2 miljoen aan Wrapped Ethereum (WETH/USD) en $ 10,5 miljoen aan Polygon (MATIC/USD). Andere tokens die tijdens deze hack zijn gestolen, zijn DUCK, IMX, GHST, LINK, MIM en WBTC.

In de verklaring verklaarde MonoX dat:

Ten eerste willen we onze oprechte excuses aanbieden voor het incident en we verzekeren u dat ons hele team en onze partners hier nu allemaal aan werken. Beveiliging van het gebruikersfonds is van het grootste belang voor ons, en we hebben meerdere beveiligingsaudits gehad en een beveiligingsadviesbureau dat voortdurend met ons samenwerkt. Helaas werden we nog steeds uitgebuit.

MonoX heeft geen details over de aanval vrijgegeven, maar heeft aangegeven bereid te zijn om met de dreigingsactor te praten om de kwestie op te lossen.

DeFi hacks in opmars

DeFi hacks zijn de afgelopen maanden in opkomst. Enkele van de nieuwste hacks op DeFi netwerken zijn pNetwork, waarbij $ 12 miljoen werd gestolen. De andere zaak is op SushiSwap, waar $ 3 miljoen werd gestolen.

De grootste DeFi hack vond dit jaar plaats op het Poly netwerk, waar een hacker aan de haal ging met $ 600 miljoen. Hoewel de hacker het grootste deel van dit geld teruggaf, bleef het de grootste DeFi hack in de geschiedenis.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money