USD/CHF voorspelling na de sterke Zwitserse inflatiegegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on dec 1, 2021
  • Het USD/CHF paar was weinig veranderd na de sterke Zwitserse inflatiegegevens.
  • De consumentenprijzen stegen in november met 1,5% in Zwitserland.
  • Het paar zal waarschijnlijk op korte termijn lager uitkomen.

De USD/CHF prijs bevond zich woensdag binnen een krap bereik, aangezien de markt reflecteerde op de verklaring van de Fed Chair en de sterke inflatiegegevens van Zwitserland. Het paar handelt op 0,9211, waar het de afgelopen dagen was. Het ligt ongeveer 1,75% onder het hoogste niveau in november van dit jaar.

Inflatiegegevens Zwitserland

Het Zwitserse statistiekbureau publiceerde relatief sterke cijfers over de consumentenprijsindex (CPI). Volgens het bureau is de headline CPI gestegen van 0,3% in oktober naar 0,0% in november. Dit cijfer was beter dan de mediane schatting van een daling van 0,1%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op jaarbasis steeg de inflatie in het land van 1,2% naar 1,5%. Dit was ook beter dan de mediane schatting van 1,3%. Toch maakt Zwitserland, net als Japan, een periode door van relatief lage inflatie. Zo bleek dinsdag uit gegevens die door Eurostat zijn gepubliceerd, dat de CPI van de eurozone naar een meerjarig hoogtepunt van meer dan 6% is gestegen.

Analisten verwachten dat de Zwitserse Nationale Bank (SNB) een relatief kalme toon zal aanhouden. De hoop is dat deze toon zal helpen om de Zwitserse frank te devalueren, aangezien de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) naar verwachting de komende maanden agressief zullen worden.

De USD/CHF reageerde ook op de relatief zwakke PMI gegevens van de Zwitserse verwerkende industrie. Volgens Procure.ch daalde de PMI van het land in november van 65,4 naar 62,5. Dit was het laagste PMI cijfer in ongeveer twee maanden. Toch laten de gegevens zien dat de verwerkende industrie het relatief goed doet, aangezien deze zich boven de expansieve zone van 50,0 bevond.

De grootste drijfveer voor het paar is de relatief agressieve verklaring van Jerome Powell. Dinsdag zei de Fed voorzitter in een verklaring dat de bank haar beleid van kwantitatieve versoepeling eerder dan verwacht zal afbouwen.

USD/CHF voorspelling

Het USD/CHF paar had een relatief sterke november, aangezien de prijs tussen 1 en 24 november met meer dan 3% steeg. Het paar slaagde erin om de meeste winsten die tijdens de maand werden behaald, ongedaan te maken. Het wordt nu verhandeld op 0,9212.

Op de 4-uur grafiek bevindt het paar zich tussen de 38,2% en 50% Fibonacci retracementniveaus. Het is ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gedaald, terwijl de MACD nog steeds onder het neutrale niveau staat.

Daarom is er een kans dat het USDCHF paar de bearish trend zal hervatten, aangezien bears zich richten op de belangrijkste ondersteuning op 0,9100.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money