DXY blijft stabiel terwijl Omicron risico’s afnemen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on dec 7, 2021
  • De Amerikaanse dollarindex is de afgelopen dagen op rij gestegen.
  • De winsten komen na de agressieve verklaring van de Fed voorzitter vorige week.
  • De grootste katalysator voor de index zullen de meest recente inflatiegegevens van de VS zijn.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) is de afgelopen vier opeenvolgende dagen gestegen, terwijl beleggers nadenken over de laatste niet-agrarische loongegevens en de agressieve Federal Reserve. Ze wachten ook op de komende Amerikaanse inflatiecijfers. Het handelt op $ 96,35, wat ongeveer 0,90% boven het laagste niveau van vorige week is.

Amerikaanse inflatiecijfers vooruit

De DXY index heeft een bullish momentum behouden nadat Jerome Powell liet doorschemeren dat de bank het tempo van de afbouw zal gaan verhogen tijdens de komende vergadering. Dit was een verschuiving van toon, aangezien de bank naar verwachting in juni volgend jaar het beleid volledig zou afbouwen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De verklaring van Powell was voornamelijk vanwege de stijgende inflatiecijfers. In de getuigenis herhaalde hij zelfs dat de bank de huidige inflatie niet langer als een overgangstoestand zal bestempelen. Hij is ook van mening dat de Omicron variant van het virus een negatieve invloed zal hebben op de inflatie.

Daarom stijgt de Amerikaanse dollarindex terwijl beleggers wachten op de komende inflatiegegevens die voor vrijdag zijn gepland. Door Reuters ondervraagde economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de inflatie in het land is gestegen van 6,2% in oktober tot 6,7% in november. Dit zal de hoogste stijging zijn in meer dan drie decennia.

De index reageert ook op de nieuwe updates over Omicron. In een rapport zei de New York Times dat hoewel het virus zich snel verspreidde, de symptomen relatief goedaardig waren. Deze beoordeling heeft ertoe bijgedragen dat de wereldwijde aandelen hoger zijn geworden, waarbij de Dow Jones, Nasdaq 100 en S&P 500 de afgelopen twee opeenvolgende dagen zijn gestegen.

De DXY stijgt ook na de laatste banencijfers in de VS. Vrijdag toonden gegevens gepubliceerd door het Bureau of Labor Statistics (BLS) aan dat het werkloosheidspercentage in de VS in november daalde tot 4,2%.

Dollarindex voorspelling

Dollar index

De 1-uur grafiek laat zien dat de DXY index zich de afgelopen dagen in een langzame bullish trend bevindt. De index ligt iets boven de stijgende trendlijn die in het zwart wordt weergegeven. Het ligt ook dicht bij de belangrijke weerstand van $ 96,42. Bij nadere beschouwing blijkt dat het een oplopend driehoekspatroon heeft gevormd.

Daarom is het waarschijnlijk dat de dollarindex zal blijven stijgen, aangezien stieren zich richten op het belangrijkste weerstandsniveau van $ 97. Een daling onder $ 96,30 maakt de bullish mening ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money