Ad

De Chief Legal Officer van Robinhood zegt dat regelgeving niet op korte termijn komt

Door:
op Dec 9, 2021
Listen
  • Volgens Dan Gallagher zullen getuigenissen informatief zijn voor de SEC.
  • Gallagher zegt dat er twee cryptokampen in de VS zijn.
  • De Robinhood functionaris beweert dat het bedrijf rationele regelgeving wil die de groei niet verstikt.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Dan Gallagher, de Chief Legal Officer bij Robinhood, is van mening dat de Amerikaanse regering niet snel een regelgevend kader voor de crypto ruimte zal vormen. Hij zei dit tijdens een interview eerder vandaag terwijl hij de waarschijnlijke uitkomst besprak van zes crypto executives die getuigen voor wetgevers op Capitol Hill.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Volgens Gallagher zijn dergelijke gesprekken theoretisch existentieel voor de crypto ruimte. Hoewel mensen ervan uitgaan dat het Congres zal handelen en wetgeving zal maken in de ontluikende digitale activaruimte, gelooft hij dat het een lange adem zou zijn om te denken dat de Amerikaanse regering binnenkort crypto gaat reguleren.

Desalniettemin gelooft hij dat de getuigenissen van de zes crypto executives voor de House Committee on Financial Services informatief zouden zijn voor de US Securities Exchange Commission en haar voorzitter, Gary Gensler. Hij voegde eraan toe dat de cryptowereld in de VS uit twee kampen bestaat.

Van de twee groepen gelooft Gallagher dat het grootste deel bestaat uit entiteiten die weglopen voor regelgeving. Het andere deel stuit echter op het vuur van de regelgeving. Robinhood valt volgens hem onder deze categorie en is al zwaar gereguleerd. Hij beweert dat het financiële dienstverlener kan omgaan met regelgeving.

Toch hoopt hij dat de overheid rationele regels schept die innovatie niet in de weg staan of investeerders de keuze ontzeggen.

De SEC heeft niet de bevoegdheid om crypto te reguleren

Copy link to section

Gallagher merkte verder op dat de SEC niet de bevoegdheid heeft om de cryptomarkt te reguleren zoals zij wil. Hoewel hij niet zeker weet wat de SEC zou doen als het de macht krijgt die het zoekt, zei Gallagher dat de toezichthouder moet vermijden dezelfde maatregelen te nemen die de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft toegepast op derivaten.

Hij was het ermee eens dat de SEC een beleid voor beleggersbescherming zou moeten invoeren. Gallagher is echter van mening dat de handhavingseenheid van de SEC moet stoppen met het serieel brengen van handhavingszaken omdat het de crypto industrie schaadt. Volgens hem zou de toezichthouder waardering moeten hebben voor coöperatieve spelers die proberen het crypto-reguleringspad in kaart te brengen.

In een reactie op de toenemende controle op renteproducten die worden ondersteund door crypto, zei hij dat de regering terecht op haar hoede is voor dergelijke producten. Hij voegde eraan toe dat hun structuur de regering rechtvaardigt om te controleren of de rechten voor beleggersbescherming aanwezig zijn. Hij wees erop dat dergelijke producten populair zijn, maar Robinhood heeft er afstand van genomen.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USA Crypto Noord-Amerika