BitPay CEO geeft toe dat crypto steeds meer wordt gebruikt voor betalingen

Door:
op dec 10, 2021
Listen to this article
  • BitPay CEO zei dat de hoorzitting met crypto-executives draaide om stablecoins.
  • Hij merkte op dat stablecoins steeds vaker worden gebruikt voor betalingen.
  • De hoorzitting was de eerste keer dat crypto-executives voor Amerikaanse wetgevers verschenen.

Verschillende crypto executives verschenen deze week op een congreshoorzitting op woensdag, en de details rond deze hoorzitting hebben veel reacties van de cryptogemeenschap uitgelokt.

De mede-oprichter en CEO van BitPay, Stephen Pair, verscheen in een interview met CNBC, waar hij zijn mening gaf over deze bijeenkomst en wat de boodschap van deze leidinggevenden betekende voor de crypto gemeenschap.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Discussies draaiden om stablecoins

Pair verklaarde dat de boodschap van de crypto executives voor het Amerikaanse congres voornamelijk draaide om stablecoins en hoe deze in de toekomst zullen worden gereguleerd.

Pair merkte verder op dat cryptocurrencies steeds meer werden gebruikt voor betalingen en dat de gegevens van BitPay transacties het bewijs waren dat crypto adoptie groeide. Bovendien merkte hij op dat stablecoins de meest gebruikte cryptocurrencies op het platform waren.

Volgens Pair werden aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoins gebruikt als betaalmiddel voor een breed scala aan producten, waaronder auto’s, elektronica, boten, onroerend goed en een breed scala aan producten.

Stablecoins krijgen steeds meer gebruiksscenario’s. Stablecoins hebben een hogere acceptatiegraad geregistreerd dan andere cryptocurrencies omdat ze mensen in staat stellen om in fiat-termen te handelen. Blockchain maakt het verder voor mensen mogelijk om op een snellere en veilige manier transacties uit te voeren met hun voorkeursvaluta’s die zijn gekoppeld aan de USD of een andere fiat-valuta.

Pair ging ook in op de kwestie van wisselkoersen met betrekking tot cryptobetalingen. Cryptocurrencies zijn zeer volatiel en dit vormt een uitdaging bij het afwikkelen van betalingen. Pair verklaarde echter dat om dit mogelijk te maken, de beurs samenwerkte met bedrijven waarmee verkopers betalingen in hun voorkeursvaluta konden ontvangen. Dit wordt gedaan door de onmiddellijke conversie van crypto naar fiat.

De executive bleef ook positief dat meer bedrijven in de toekomst cryptobetalingen zouden gaan gebruiken. In 2021 hebben de meeste bedrijven en instellingen cryptocurrencies onderschreven vanwege de groeiende vraag naar digitale activa.

Crypto CEO’s op Capitol Hill

8 december was een grote dag voor de cryptogemeenschap omdat de topmanagers van zes toonaangevende cryptobedrijven zoals Circle, FTX en Coinbase leken te getuigen tijdens een hoorzitting van het congres in de VS.

Zoals eerder vermeld, bespraken de leidinggevenden stablecoins uitgebreid en drongen ze er bij de wetgevers op aan om te overwegen deze cryptocurrencies te ondersteunen om ervoor te zorgen dat de crypto-business niet van de VS naar offshore-locaties verhuist.

De leidinggevenden merkten verder op dat er in deze sector duidelijke regelgeving nodig is en dat strikte regelgeving slecht kan zijn voor de industrie, omdat ze innovaties zouden verstikken. De leidinggevenden drongen er bij het Congres op aan om hen te beschermen tegen strenge regelgeving.

Het Congres merkte echter ook verschillende zorgen op met betrekking tot het gebruik van stablecoins en wees op de stablecoin plannen van Facebook, die de status van de Amerikaanse dollar als wereldreservevaluta zouden kunnen verstikken.

De hoorzitting van het congres was de eerste keer dat crypto executives de kans kregen om te getuigen en het concept van digitale activa uit te leggen aan Amerikaanse wetgevers. De hoorzitting komt op een kritiek moment voor de VS vanwege het toenemende gebruik van cryptocurrencies, wat de waarde van de Amerikaanse dollar bedreigt.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld