Ron DeSantis laat bedrijven in Florida staatsheffingen betalen met crypto

Door:
op dec 11, 2021
Listen to this article
  • De gouverneur van Florida wil dat autoriteiten bedrijven toestaan staatsheffingen te betalen met crypto.
  • De betalingen zullen rechtstreeks aan het ministerie van Buitenlandse Zaken worden gedaan.
  • DeSantis pleit ook voor het gebruik van blockchaintechnologie.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft er bij de autoriteiten op aangedrongen om lokale bedrijven toe te staan staatsheffingen te betalen met behulp van Bitcoin (BTC/USD) of andere cryptocurrencies. De cryptobetalingen die door bedrijven worden gedaan, moeten rechtstreeks aan het ministerie van Buitenlandse Zaken worden betaald.

DeSantis, die ook lid is van de Republikeinse partij, voegde er ook aan toe dat autoriteiten proefprogramma’s moeten lanceren die zullen onderzoeken hoe blockchain technologie kan worden gebruikt om de gegevens van motorvoertuigen te controleren en andere processen, zoals Medicaid schikkingen, te valideren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gouverneur Florida pleit voor crypto

DeSantis heeft dit voorstel toegevoegd als onderdeel van de begroting 2022-2023. Hij was van mening dat zakelijke entiteiten die in Florida actief zijn, de vrijheid moeten hebben om staatsvergoedingen rechtstreeks te betalen met behulp van digitale activa.

Hij pleitte er verder voor dat de staat crypto innovaties ondersteunt door aan te bevelen dat een deel van het budget, ongeveer $ 250.000, wordt gebruikt om het Blockchain Title Pilot programma binnen het Department of Highway Safety and Motor Vehicles te ondersteunen.

DeSantis merkte op dat blockchain technologie kan worden gebruikt bij het automatiseren en verifiëren van verschillende processen, zoals het bewaken van autogegevens. Hij voegde er ook aan toe dat blockchain technologie moet worden gebruikt in Florida’s Agency for Health Care Administration. Als zodanig kan de technologie worden gebruikt om processen zoals Medicaid transacties te authenticeren en fraudegevallen op te sporen.

DeSantis merkte ook op dat het volledige bedrag dat wordt gebruikt om de hele crypto sector te ondersteunen, gelijk zou zijn aan $ 700.000. Hij beweerde,

Dit is iets dat we verwelkomen en we willen ervoor zorgen dat de deelstaatregering cryptovriendelijk is.

Amerikaanse staten gaan groots in crypto

In de hele staat Florida viel de stad Miami op als de grootste crypto-hub. De burgemeester van de stad, Francis Suarez, is een groot voorstander van Bitcoin, en met zijn herverkiezing verklaarde hij dat hij de stad zou veranderen in een belangrijke crypto hub en kondigde hij zelfs plannen aan om zijn eerste salaris in Bitcoin te ontvangen.

Eerder dit jaar was Miami gastheer van de grootste Bitcoin conferentie die opmerkelijke Bitcoin supporters en crypto gebaseerde bedrijven aantrok. Suarez heeft hoofdelijk verklaard dat er voordelen waren die voortkwamen uit het cryptosysteem. Hij heeft ook gepleit voor blockchain technologie door het de ‘veiligste ter wereld’ te noemen.

Miami lanceerde onlangs ook de eerste op de staat gebaseerde token die bekend staat als MiamiCoin. De munt heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt, waarbij de burgemeester van plan is de winst via een Bitcoin Yield programma aan Miami Coin te verdelen onder de inwoners van de stad.

New York is de andere Amerikaanse staat die ook groots gaat in crypto. De nieuw gekozen burgemeester van de staat, Eric Adams, ontvangt ook zijn eerste drie salaris in Bitcoin. Adams stelt ook voor om op school een crypto- en blockchaincursus in te voeren.

De acceptatie van cryptocurrencies en blockchain technologie in de VS komt op het moment dat het land de positie van China inneemt als de grootste cryptomining- en handelshub.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld