BBVA Switzerland wordt de eerste traditionele bank van Europa die Ethereum adopteert

Door:
op dec 13, 2021
Listen to this article
  • Europa heeft zijn eerste grote traditionele bank gekregen die Ethereum heeft toegevoegd.
  • De bank in kwestie is BBVA Switzerland.
  • De bank biedt ook een dienst voor het bewaren van vermogensbestanddelen.

De crypto industrie groeit op vrijwel alle denkbare manieren. Hoewel sommige van zijn groei en mijlpalen die het onderweg bereikt vaak niet worden herkend, trekken andere zeker voldoende aandacht.

Een voorbeeld hiervan was onlangs te zien, toen een van de grootste banken in heel Europa aankondigde dat het zijn aanbod van crypto handelsdiensten zal uitbreiden door Ethereum (ETH/USD) aan zijn portfolio toe te voegen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

BBVA Switzerland voegt ondersteuning toe voor Ethereum

De bank in kwestie is BBVA Switzerland, en deze stap is een belangrijke toevoeging aan de financiële instelling. Het zal een geheel nieuw aanbod aan zijn particuliere klanten presenteren, waardoor ze ook hun portfolios kunnen uitbreiden door te investeren in het op een na grootste actief van de cryptocurrency industrie. Het enige dat nodig is, is dat de klanten van de bank een “New Gen” account hebben geopend, en ze zullen zowel Bitcoin als Ethereum mogen toevoegen en verkopen, wanneer ze maar willen.

De klanten van de bank zullen kunnen genieten van een sterk vereenvoudigde aankoopservice. Niet alleen dat, ze zullen ook de mobiele app van de bank kunnen gebruiken als ze die hebben geïnstalleerd. Dat betekent uiteraard dat de app van de bank volledige ondersteuning zal bieden voor digitale valuta, en dat alle bewerkingen waarbij zowel digitale als traditionele activa betrokken zijn, beschikbaar zullen zijn op de telefoons van de gebruikers.

Hierdoor kunnen handelaren ook onderweg crypto’s kopen en verkopen, waarbij alle ondersteunde munten gemakkelijk kunnen worden omgezet in EUR, USD en vrijwel elke andere fiat valuta.

Dit maakt BBVA Switzerland de eerste traditionele bankinstelling in Europa die Ethereum toevoegt aan haar crypto aanbod en eindelijk een stap verder gaat dan alleen Bitcoin ondersteunen. De functionarissen van de bank onthulden dat de beslissing het gevolg is van een grote vraag onder haar investeerders, die steeds meer openstaan voor digitale activa.

Een groeiende interesse in cryptocurrency

Het besluit van de bank om bewaarservice voor crypto activa toe te voegen, werd door haar klanten buitengewoon goed ontvangen. Het laat zien dat er genoeg klanten zijn die bereid zijn om hun portfolios zelf te beheren en ook hun posities te diversifiëren door volatielere activa te gebruiken, ondanks de risico’s.

De bank publiceerde een verklaring waarin ze zei dat een groot deel van de vraag naar Ethereum, evenals het aanbod van digitale valuta in het algemeen, afkomstig is van mensen die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van blootstelling aan de service voor diversificatie. Het zei echter ook dat dit zowel particuliere als institutionele beleggers omvat.

Instellingen ontwikkelden een grote voorliefde voor crypto, vooral in de afgelopen twee jaar, aangezien de COVID-19 pandemie een wereldwijde ineenstorting veroorzaakte voor de meeste andere activa. Cryptocurrencies en goud waren in het begin bijna uitsluitend de enige activa die floreerden, en hoewel de situatie met traditionele markten sindsdien verbeterde, verdween de institutionele interesse in crypto niet.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld