Interview met Bryan Gross, Steward bij ICHI

Door:
op dec 13, 2021
Listen to this article
  • ICHI heeft een cross-chain strategie en verwacht te lanceren op Flow, Solana, Polkadot en andere blockchains.
  • Angel Vault LP's hoeven geen gas te betalen om hun posities te beheren.
  • Angel Vault verzacht verlies omdat alleen in dollars luidende activa worden gestort.

ICHI, ’s werelds eerste protocol van de gedecentraliseerde monetaire autoriteit (DMA), lanceerde Angel Liquidity Vaults om liquiditeitsverschaffers (LP’s) in staat te stellen deel te nemen aan Uniswap V3 liquiditeitspools zonder hun liquiditeitsposities actief te hoeven beheren.

Het nieuwe DeFi 2.0 protocol bouwt voort op Uniswap V3, dat geconcentreerde liquiditeit introduceerde, waardoor elke LP activa kan toewijzen aan een liquiditeitspool binnen een aangepaste prijsklasse.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Invezz praat met Bryan Gross, Steward bij ICHI.

Uniswap ondersteunt alleen activa die worden gehost op de Ethereum blockchain, wat als een nadeel wordt gezien. Bent u het hiermee eens?

Er is veel discussie geweest over wanneer Uniswap een cross chain strategie mag implementeren en daar is duidelijk veel belangstelling voor vanuit de crypto gemeenschap. Uniswap is ook gelanceerd op Arbitrum en Optimism. Met ICHI hebben we op dezelfde manier een cross-chain strategie en verwachten we de komende maanden te lanceren op Flow, Solana, Polkadot en andere blockchains.

Uniswap is de toonaangevende gedecentraliseerde beurs vanwege de grote verscheidenheid aan beschikbare liquiditeitspools, die het mogelijk maken om te wisselen tussen de meest uiteenlopende activa op de Ethereum blockchain. Met Uniswap V3 wordt het protocol ook steeds beter.

Uniswap V3 biedt betere beloningen door zogenaamde geconcentreerde liquiditeit, waarbij liquiditeitsverschaffers activa kunnen toewijzen aan een liquiditeitspool binnen een aangepaste prijsklasse, exponentieel meer verdienend aan handelskosten dan in Uniswap V2 waar alle liquiditeit werd toegevoegd in de volledige prijsklasse, vanaf 0 tot het oneindige. In Uniswap V2 wordt het grootste deel van de liquiditeit nooit gebruikt in de handel en liquiditeitsverschaffers verdienen dus minder aan handelsvergoedingen.

Maar Uniswap V3 heeft als nadeel dat liquiditeitsverschaffers nu actief hun liquiditeitsposities moeten beheren. Dat is tijdrovend en brengt veel gaskosten met zich mee. Dat is het probleem dat we hebben opgelost met ICHI Angle Liquidity Vaults.

Verhelpt uw nieuw gelanceerde product, Angel Liquidity Vaults, veelvoorkomende problemen met Uniswap, zoals hoge gaskosten?

Ja, Angel Vault LP’s hoeven geen gas te betalen om hun liquiditeitsposities te beheren, omdat ICHI Angel Vaults de positie voor hen beheert. Dit is een groot probleem, want uit een recent onderzoek van het team van Bancor bleek dat de overgrote meerderheid van de liquiditeitsposities in Uniswap V3 – ongeveer 90% – zich nu buiten het handelsbereik bevindt en dus geen vergoedingen verdient!

Angel Liquidity Vaults stelt LP’s in staat hogere handelskosten te verdienen voor elke gestorte dollar. Welke voordelen heeft dit voor de eindgebruiker van het protocol?

Angel Liquidity Vaults is uniek omdat het betere beloningen biedt voor LP’s en ook een aantal belangrijke voordelen heeft voor de protocollen die Angel Vaults lanceren via ICHI.

Angel Liquidity Vaults is het tweede product dat door ICHI is gelanceerd – het eerste is een ongelooflijk nieuw protocol dat elk cryptoproject in staat stelt om een stabiele “merkdollar” te creëren die precies $ 1 waard is en uniek wordt ondersteund door de native token van het project. We hebben al met succes merkdollars gecreëerd – die belangrijk zijn voor het verstrekken van liquiditeit in DeFi en het zakendoen in een stabiele ruileenheid – voor de 1Inch-, Filecoin-, Uniswap-, Shapeshift-gemeenschappen en anderen.

De voordelen van Angel Vaults zijn nog groter als een project een merkdollar creëert met ICHI. Wanneer ze samen worden gebruikt, stellen Branded Dollars en Angel Vaults projecten in staat om hun schaarse crypto token te vergrendelen in een Branded Dollar schatkist en die te gebruiken om meer Protocol Owned Liquidity te creëren. Dit verwijdert het aanbod op de open markt en ontkoppelt het oorspronkelijke token van een gemeenschap van de prijs van ETH in een bearmarkt, en zorgt voor een sterke prijsbodem in het geval van een neergang op de bearmarkt.

We hebben de impact hiervan al gezien met de eerste Angel Vault die we lanceerden voor de ICHI gemeenschap. Hoewel veel projecten de afgelopen week 20%+ waardedalingen van hun tokens hebben gezien, is ICHI stabiel gebleven. Dit is waarom we graag zeggen dat ICHI Angel Vaults als bearspray zijn voor een bearmarkt.

Door ICHI Branded Dollars en Angel Vaults samen te gebruiken, kan elk protocol Total Value Locked (TVL) omzetten in Assets under Management (AUM). Wanneer merkdollars worden geslagen, wordt schaarse crypto opgesloten in een schatkist die wordt beheerd door het protocol en zijn gebruikers.

Volgens een artikel van Nasdaq verliest de helft van de LP’s op Uniswap geld. Denkt u dat dat waar is? Waarom niet?

Dat is waarschijnlijk waar om twee redenen:

1) Liquiditeitsverschaffers op Uniswap V3 moeten hun posities actief beheren om vergoedingen te verdienen – een proces dat tijdrovend, verwarrend en duur is. Angel Liquidity Vaults beheert automatisch posities voor LP’s om beloningen te maximaliseren.

2) Tijdelijke verliezen ontstaan wanneer de waarde van een actief verandert ten opzichte van het actief waarmee het gepaard gaat in de liquiditeitspool. Wanneer dit gebeurt, verplaatsen arbitrageurs liquiditeit over verschillende gedecentraliseerde beurzen om winst te maken. De pool wordt “opnieuw gebalanceerd” en retourneert een andere verhouding van de twee tokens die door de LP’s als liquiditeit aan de pool worden verstrekt. De winst die de arbitrageurs behalen – vanwege de prijsveranderingen – komt ten koste van LP’s die aan waarde verliezen.

Hoe gaat Angel om met de kwestie van tijdelijk verlies, of helemaal niet?

Er is altijd een risico van tijdelijk verlies bij het storten op een liquiditeitspositie op Uniswap v3 (als de prijs van een token tot nul daalt). Angel Vaults elimineren tijdelijk verlies niet volledig, maar ze verzachten het omdat u alleen in dollars luidende activa deponeert die de prijs van het andere actief in de pool ondersteunen.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld