Het grootste contract van Ethereum bevat $33,5 miljard aan ETH

Door:
op dec 15, 2021
Listen to this article
  • Het grootste contract van Ethereum heeft nu meer dan $33,5 miljard aan ETH.
  • Deze fondsen zitten echter vast en zullen vast blijven zitten totdat de Beacon keten fuseert met het mainnet.
  • Het contract was gevuld met geld als vereiste voor ETH 2.0.

De prijs van Ethereum is de afgelopen 12 maanden aanzienlijk gestegen, waardoor het zelfs meerdere keren nieuwe all-time highs heeft bereikt. Dit leidde tot het grootste ETH contract met ongeveer $ 33,5 miljard aan Ethereum (ETH/USD), of ongeveer 8.642.000 munten. Het probleem is echter dat dit geld gedwongen wordt stil te zitten omdat het niet kan worden uitgegeven of naar een adres kan worden verzonden.

De situatie met betrekking tot het contract werd voor het eerst opgemerkt door een Twitter gebruiker @TomerStrolight, die erop wees dat bijna $ 33 miljoen vastzit in het Beacon ketencontract. Het contract, zoals velen zich waarschijnlijk herinneren, werd iets meer dan een jaar geleden gelanceerd, in november 2020. Helaas kunnen de fondsen die erin zijn opgeslagen niet worden uitgegeven tenzij er een hard fork plaatsvindt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De echte wending komt echter van het feit dat de voorwaarden van de harde vork nooit volledig zijn vastgesteld. Dit kan alleen gebeuren nadat de Beacon keten fuseert met het Mainnet van het project. Desondanks bleven mensen gewoon hun ETH in het contract sturen, zelfs terwijl ze zich daar volledig van bewust waren.

Hoe kreeg het contract zoveel rijkdom?

De Beacon keten slaagde erin zoveel geld in te zamelen als het deed, omdat het de allereerste stap was in de overgang van Ethereum van PoW naar PoS. Men moest ten minste 32 ETH inzetten om een validator in Ethereum 2.0 te zijn, en dus stapelde $ 33,5 miljard in ETH zich vrij snel op, wat aangeeft dat er veel vraag is. Meer dan dat, het toonde aan dat mensen Ethereum vertrouwen en dat ze geloven in de aanstaande ETH 2.0.

Hoewel het meer dan een jaar duurde, riepen de ontwikkelaars van het project uiteindelijk de leden van de gemeenschap op om de fusie met op PoS gebaseerde Ethereum 2.0 te testen, en de testfase was verdeeld in drie fasen. De ene fase is voor niet-technisch gebruik, de volgende voor mensen met beperkte ervaring en de laatste voor zeer technische experts.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld