Sen Sherrod Brown zegt dat stablecoins niet gedecentraliseerd of transparant zijn

Door:
op dec 15, 2021
Listen to this article
  • Volgens senator Brown loopt iedereen die in stablecoins investeert het risico zijn investering te verliezen.
  • Senator Elizabeth Warren zegt dat toezichthouders de stablecoins moeten inperken.
  • Senator Pat Toomey is van mening dat stablecoins cruciaal zijn.

De Amerikaanse senaat hield slechts een week na het voltooien van de allereerste hoorzitting van het House Committee waarin crypto executives waren opgenomen, nog een hoorzitting over stablecoins. Hoewel het gesprek tussen de leden van de House Committee on Financial Services en de crypto functionarissen minnelijk was, bleek de hoorzitting van de Senate Committee on Banking, Housing, and Urban Affairs op 14 december controversieel.

De hoorzitting was gericht op hoe stablecoins werken, hoe crypto adopteerders ze gebruiken en hun risico’s. Tijdens de vergadering zei de voorzitter van de commissie, Sherrod Brown, die ook de senator van Ohio is, dat stablecoins niet gedecentraliseerd of transparant zijn. Volgens hem loopt iedereen die geld in stablecoins injecteert het risico het nooit meer terug te krijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met name Senator Brown is al lange tijd een criticus van stablecoin en heeft meedogenloos aangedrongen op de regulering van uitgevers van stablecoin zoals Circle en Tether. Hij stuurde bijvoorbeeld een brief naar uitgevers en beurzen van stablecoin zoals Coinbase, Gemini, Binance.US en Paxos met het verzoek om informatie te verstrekken over hoe zij hun consumenten en investeerders beschermen tegen aan stablecoin gerelateerde risico’s.

Afgezien van Brown, sloeg senator Elizabeth Warren uit Massachusetts op stablecoins en zei:

Innovatie tegengaan of stimuleren?

Niet elk commissielid had echter een bearish kijk op stablecoins. Senator Pat Toomey uit Pennsylvania zei bijvoorbeeld dat stablecoins een essentieel tandwiel zijn in het crypto ecosysteem.

Hij wees erop dat stablecoins enorme potentiële voordelen bieden, waaronder een grotere betalingssnelheid, lagere betalingskosten, uitgebreide toegang tot het betalingssysteem en programmeerbaarheid.

Toomey riep het Congres op om verstandige regelgeving in te voeren die innovatie in de zich ontwikkelende digitale economie niet verstikt, aangezien het inperken van de sector het concurrentievermogen van het land zou ondermijnen.

Hij drong er bij andere commissieleden op aan om hun harde standpunt over stablecoins te heroverwegen en zei:

Laten we de nederigheid hebben om te erkennen dat veel van onze opvattingen over hoe financiële diensten worden geleverd en hoe beleggingen werken, snel achterhaald raken.

Dit nieuws komt omdat stablecoins steeds meer aandacht krijgen van regelgevers over de hele wereld. In de afgelopen week maakte het Japanse Financial Services Agency (FSA) bekend dat het wetgeving wil voorstellen die de uitgifte van stablecoins aan banken en overboekingsbedrijven zou beperken.