Fantom integreert DIA om zijn dApps toegang te geven tot aanpasbare orakels

Door:
op dec 16, 2021
Listen to this article
  • DeFi ontwikkelaars kunnen de datafeeds van DIA gebruiken om uitgebreide gebruiksscenario's te creëren.
  • De TVL binnen DeFi protocollen is dit jaar met meer dan 1.000% gestegen.
  • DIA zal datafeeds van native assets van Fantom Network sourcen.

Fantom (FTM/USD), het zeer schaalbare blockchain platform voor dApps, DeFi en bedrijfsapplicaties, heeft open-source Oracle provider DIA geïntegreerd in zijn ecosysteem, zo vernam Invezz uit een persbericht. DIA’s integratie met Fantom Opera Mainnet geeft Fantom aangedreven dApps toegang tot end-to-end aanpasbare orakels.

DeFi ontwikkelaars gebruiken DIA gegevensfeeds om gebruiksscenario’s te creëren

Met de integratie kunnen DeFi ontwikkelaars op het Opera mainnet gebruikmaken van de enorme reeks datafeeds van DIA om uitgebreide gebruiksscenario’s te creëren, waaronder uitlenen, lenen, stablecoins, DEX’s, stakingsbeloningen en meer.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Oracles vormen de basis voor opkomende DeFi applicaties

De totale waarde vergrendeld (TVL) binnen DeFi protocollen is sinds januari van dit jaar met meer dan 1.000% gestegen en orakels zijn een cruciaal onderdeel geworden van opkomende DeFi applicaties, aangezien dApps vertrouwen op betrouwbare, geverifieerde externe datafeeds. DIA zal datafeeds van native assets van Fantom Network sourcen, aangezien de meeste Fantom projecten uitsluitend op de Fantom blockchain draaien.

Het zal informatie rechtstreeks van SpookySwap en andere inheemse markten verkrijgen, waardoor Fantom native projecten gegevens kunnen ontvangen van een Fantom native orakel. Dit zorgt voor een aanpasbare, wrijvingsloze en transparante data-infrastructuur met maximale gegevensdekking over activaprijzen.

Fantom CEO Michael Kong merkte op:

We zijn verheugd dat DIA’s open-source orakels zijn geïmplementeerd in Fantom’s mainnet. DIA’s gedecentraliseerde benadering van datasourcing zal dApp ontwikkelaars helpen nauwkeurige en veerkrachtige producten op Fantom te bouwen.

Michael Weber, oprichter en voorzitter van de vereniging bij DIA, voegde toe:

Fantom is een opwindend ecosysteem met een snel en efficiënt grootboek en een groeiend aantal werkende dApps. We zijn erg verheugd om bij te dragen aan de acceptatie ervan door nieuwe dApps te helpen toegang te krijgen tot transparante en betrouwbare gegevens. Ontwikkelaars op Fantom kunnen nu DIA orakels gaan gebruiken om nieuwe use-cases te bouwen voor elk digitaal middel.

De integratie stelt ontwikkelaars binnen het Fantom netwerk in staat om specifieke methoden aan te passen en unieke prijsfeed orakels te creëren, waardoor maximale aanpasbaarheid en transparantie wordt bereikt. Ze zullen Ethereum native (ETH/USD) apps kunnen porten naar het Fantom netwerk en DIA orakels kunnen aansluiten om hun slimme contracten te voeden, aangezien Fantom compatibel is met Ethereum Virtual Machine (EVM).

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld