BitDAO slaat de handen ineen met Mirana Ventures om EduDAO te vormen

Door:
op dec 17, 2021
Listen to this article
  • EduDAO bestaat uit studentengroepen van vooraanstaande universiteiten.
  • De DAO wil het onderzoek en de ontwikkeling van crypto en de blockchain financieren.
  • Volgens Jonathan Allen is het langetermijndoel van EduDAO het democratiseren van onderwijs.

Gedecentraliseerde vermogensbeheerder BitDAO heeft de handen ineengeslagen met Mirana Ventures om een nieuwe gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) te vormen, genaamd EduDAO. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat EduDAO meerdere onderzoeksorganisaties voor studenten en campussen in de VS, het VK en China omvat. De DAO probeert geld in te zamelen voor crypto gerelateerd onderzoek en ontwikkeling.

Volgens het rapport omvatten EduDAO’s leden Berkeley Center for Responsible, Decentralized Intelligence; Blockchain bij Berkeley; Blockchain in Michigan; [email protected]; Harvard Blockchain club; MIT Sloan Blockchain club; Oxford Blockchain maatschappij; Penn blockchain; en Tsinghua University Students Blockchain Association.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt kwam Jonathan Allen, de managing partner bij Mirana Ventures, op het idee voor EduDAO. Volgens hem zal de DAO het risico beheersen door het ingezamelde geld met tussenpozen van zes maanden te verdelen. Daarbij is hij van mening dat leden kunnen stemmen om de financiering stop te zetten als de DAO niet aan de verwachtingen voldoet.

In tegenstelling tot andere DAO’s, die een token nodig hebben om te functioneren, kan EduDAO gebruikmaken van een multisig portemonnee. Deze functie zou meerdere ledengroepen nodig hebben om hun crypto sleutels te gebruiken om eventuele uitgaven af te melden.

BitDAO beweert dat EduDAO leden de kans krijgen om in het bestuur te stemmen in ruil voor hun bijdragen. Bovendien kunnen ze deelnemen aan andere BitDAO projecten die financiering ontvangen. BitDAO is van plan om elk jaar $ 11 miljoen in EduDAO te pompen om ledengroepen de financiën te geven om blockchain innovaties te onderzoeken en te ontwerpen.

Een zoektocht om het onderwijs te democratiseren

Naar verluidt wil EduDAO universitaire studentengroepen een breder bereik bieden door blockchain innovatie mogelijk te maken door middel van financiering, samenwerking en het delen van informatie. Om dit te bereiken wil EduDAO de bevindingen van haar onderzoek delen met de deelnemende universiteiten en het publiek via het BitDAO protocol.

Hoewel het kortetermijndoel van de DAO het financieren van innovatie op universiteiten is, wees Allen erop dat het doel op lange termijn democratisering van het onderwijs is. Daarbij gelooft hij dat studenten niet worden beperkt door de universiteit die ze bezoeken of hun geografische locatie, omdat ze alleen een internetverbinding en de wil om te leren nodig hebben.

Hij voegde eraan toe dat

We hopen middelen en structuur te bieden om iedereen te helpen van 0 naar 1 te gaan en op een zinvolle manier met blockchain en Web3 om te gaan.

Dit nieuws komt omdat DAO’s steeds meer een populaire manier worden om geld in te zamelen voor een breed scala aan aankopen of doelen. Een perfect voorbeeld is BitDAO, dat meer dan $ 2,5 miljard aan beheerd vermogen (AUM) heeft.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld