Voorspelling van de prijs van ruwe olie: dit is wat u kunt verwachten

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… lees meer.
on dec 20, 2021
  • De prijs van ruwe olie bevindt zich al twee weken in een horizontaal kanaal.
  • Analisten hebben verschillende visies behouden over de impact van Omicron op de wereldwijde vraag naar olie.
  • In de nieuwe week wordt een verhoogde volatiliteit verwacht.

De prijs van ruwe olie eindigde de afgelopen week in het rood. De verhoogde volatiliteit zal waarschijnlijk in de nieuwe week aanhouden.

Vraagvooruitzichten

De prijs van ruwe olie boekte de afgelopen week zijn wekelijkse verliezen. De aanhoudende bezorgdheid over de impact van de nieuwe coronavirusvariant op de wereldwijde vraag naar olie ligt grotendeels achter de aanhoudende volatiliteit. Inderdaad, de factor zal waarschijnlijk de prijsbewegingen in de nieuwe week beïnvloeden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Interessant is dat analisten verschillende opvattingen hebben over de waarschijnlijke ernst van Omicron op het olieverbruik. Op vrijdag gaf Goldman Sachs aan dat Brent futures in 2023 $ 100 per vat kunnen bereiken te midden van een verhoogde vraag. De investeringsbank blijft optimistisch over de prijs van ruwe olie, ondanks de stijgende gevallen van coronavirus. Dit is gebaseerd op zijn bewering dat de recente uitverkoop overdreven is. Hoewel de OPEC vergelijkbare vooruitzichten heeft, is het IEA van mening dat Omicron de vraag naar olie waarschijnlijk zal deuken.

In de nieuwe week zal vraagonzekerheid een cruciale factor zijn. Vervolgens zal de grondstof onderhevig blijven aan verhoogde volatiliteit.

Voorspelling van de prijs van ruwe olie

De prijs van ruwe olie eindigde vrijdag in het rood, omdat onzekerheden over de impact van Omicron op de wereldwijde vraag naar olie aanhouden. Eerder deze maand daalden de Brent futures naar het laagste niveau sinds eind augustus op 65,86 als reactie op de toegenomen bezorgdheid over de nieuwe variant. In de afgelopen twee weken heeft het groeiende vraagvertrouwen de grondstof echter een boost gegeven.

Te midden van de volatiele oliemarkt boekten de prijzen de afgelopen week verliezen. Brent futures sloten de week af met 2,2% op 72,96. Op een 4-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Het ligt ook onder de lange termijn EMA van 200 dagen.

In de nieuwe week zal het bereik tussen het dieptepunt van vorige week van $ 72,52 en de 200-daagse EMA op $ 76,84 een belangrijke zijn voor de prijs van ruwe olie. Opmerkelijk is dat het nu al twee weken handelt binnen dit horizontale kanaal. Op basis van zowel de fundamentele als de technische gegevens zijn de vooruitzichten vrij neutraal.

Een beweging boven de bovengrens van het bereik zal het weerstandsniveau waarschijnlijk op $ 78,14 plaatsen. Aan de andere kant hebben de bears misschien een kans om de prijs voorbij de steunzone van $ 72,50 naar $ 71,55 of lager rond het psychologische niveau van $ 70 te duwen.

crude oil price
Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money