Goudprijs voorspelling: bereikgebonden handel is waarschijnlijk

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on dec 27, 2021
  • De goudprijs is voor de derde sessie op rij boven $1.800 gebleven.
  • Een daling van de Amerikaanse dollar en de rente op staatsobligaties heeft het edelmetaal een boost gegeven.
  • Op korte termijn zal het waarschijnlijk binnen een horizontaal kanaal blijven.

De goudprijs heeft zich teruggetrokken van de eerder op maandag opgetekende winsten als reactie op de Amerikaanse dollar die haar eerdere verliezen goedmaakte. Na een intradag laagtepunt van $ 96,07 te hebben bereikt, staat de dollarindex momenteel op $ 96,22.

Net als andere edelmetalen heeft goud de neiging om een omgekeerde correlatie te hebben met de waarde van de dollar. Sinds begin december is de ondersteuningszone van $ 96 stabiel. Zolang de dollarindex boven het bovengenoemde niveau blijft handelen, zal het opwaartse potentieel van de goudprijs waarschijnlijk beperkt blijven.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegelijkertijd vindt de goudprijs steun in de dalende rente op Amerikaanse obligaties. De benchmarkrente op tienjarige staatsobligaties staat momenteel op 1,49%. Donderdag steeg het iets boven het psychologisch cruciale niveau van 1,50% voordat het zich terugtrok. Opvallend is dat dat al twee weken een stabiele weerstandszone is. Een daling van de rente op staatsobligaties verlaagt gewoonlijk de alternatieve kosten van het aanhouden van het niet-renderende edelmetaal.

Goudprijs voorspelling

Goudprijs heeft zich teruggetrokken na het begin van de week in het groen. Het bereikte maandag vroeg een intradag hoogtepunt van 1.812,23 voordat de winst van de dag teniet werd gedaan. Op het moment van schrijven daalde het edelmetaal met 0,13% tot 1.806,03.

Het is opmerkelijk dat het sinds medio vorige week boven het psychologisch cruciale niveau van 1.800 handelde. Op een 4-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Het is ook voor de derde sessie op rij boven de lange termijn EMA van 200 dagen gebleven.

Op korte termijn zal de goudprijs waarschijnlijk binnen een vrij krap bereik worden verhandeld. Vanuit dit perspectief zullen de onder- en bovengrenzen van het horizontale kanaal zich waarschijnlijk langs de 25-daagse EMA bevinden op het psychologische niveau van respectievelijk 1.800 en de weerstandszone van 1.815,45.

Een daling langs de ondergrens van het bereik zal waarschijnlijk het ondersteuningsniveau langs de 50-daagse EMA op 1.795,78 plaatsen. Met name de EMA’s van 200 en 50 dagen zijn samengekomen langs de bovengenoemde ondersteuningszone.

Vervolgens zal het optreden van het bullish gouden kruis, wat betekent dat de 50-daagse EMA boven de 500-daagse EMA is gestegen, verdere winsten signaleren. In dat geval hebben de bulls misschien een kans om de goudprijs naar het weerstandsniveau van 1.825 te duwen.

gold price
gold price
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money