Sojaprijs in overboughtgebied; dit is wat u kunt verwachten

Door:
op Dec 28, 2021
Listen
  • De prijs van sojabonen is in twee weken tijd met meer dan 10% gestegen.
  • De stijging is gebaseerd op de aanhoudende zorgen over het aanbod.
  • Beleggers zullen het fenomeen La Niña in Brazilië in de gaten houden.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De prijs van sojabonen bevindt zich op het hoogste niveau sinds half augustus. De bullmarkt is grotendeels gebaseerd op het barre weer in Zuid-Amerika en de daaropvolgende zorgen over het aanbod.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

soybean price
Sojabonen prijs

Zuid-Amerikaans weer

Copy link to section

De prijs van sojabonen stijgt sinds half december vanwege zorgen over de aanvoer. Het droge weer in Zuid-Amerika is de belangrijkste onderliggende factor. Met name Zuid-Brazilië en Noord-Argentinië zijn de meest getroffen gebieden. Een uitbreiding van de ongunstige omstandigheden in de landen die wereldwijd de grootste en op twee na grootste sojaproducenten zijn, zal de rally verder stimuleren.

Beleggers zullen verder kijken naar het fenomeen La Niña dat vorm begint te krijgen in Brazilië. Als de regio vanaf nu echter aanzienlijke regenval registreert, kunnen boeren nog steeds een goede oogst binnenhalen.

Bovendien werden de prijsbewegingen van sojabonen beïnvloed door de aanhoudende festiviteiten. De kerstvakantie wordt meestal gekenmerkt door lage handelsvolumes en verminderde liquiditeit, aangezien de meeste beleggers de handel onderbreken. Vervolgens kan het kleine aantal handelaren op de markt de prijsrichting aanzienlijk beïnvloeden. Naarmate de markten weer normaal worden, zal de rally waarschijnlijk afnemen; zelfs als de sojaprijs in een opwaartse trend blijft.

Prijsvoorspelling sojabonen

Copy link to section

CBOT sojabonenfutures hebben de winst van de week verlengd om op het hoogste niveau sinds half augustus te handelen. Eerder op dinsdag steeg het tot 13,79 per bushel voordat het zich terugtrok naar de huidige 13,77. Opvallend is dat de grondstof sinds half december aan een opmars bezig is.

In de afgelopen twee weken is de prijs van sojabonen met ongeveer 11,33% gestegen van een dieptepunt van 12,37. Op een 4-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden; wat een signaal is voor verdere winst in de daaropvolgende sessies. Bovendien is het het overboughtgebied betreden met een RSI van 87.

Op de korte termijn verwacht ik dat de prijs van sojabonen zal dalen, terwijl de huidige opwaartse trend behouden blijft. Vanuit dit perspectief kan het dalen tot het psychologische niveau van 13,50. Een beweging onder dat niveau zal waarschijnlijk de ondersteuningszone langs de 25-daagse EMA plaatsen op 13,30 of lager langs de 50-daagse EMA op 13,08 voordat het weer terugkaatst.

Naarmate het opwaartse momentum voortduurt, zal het waarschijnlijk boven de ondersteuningszone van 13,00 blijven, wat sinds half september een ontwijkend niveau was. Aan de bovenkant kan een extra bullish momentum de bulls de kans geven om de weerstand op 13,79 te breken en de prijs naar het volgende doel op 14,12 te proberen.

soybean price
Sojabonen prijs
Sojabonen Commodities Zuid-Amerika