Voorspelling van de prijs van ruwe olie met focus op de OPEC+ bijeenkomst

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jan 4, 2022
  • De prijs van ruwe olie schommelt onder de $80 per vat.
  • Beleggers wachten op verdere signalen van de OPEC+ bijeenkomst van dinsdag.
  • De alliantie zal naar verwachting de productie in februari met 400.000 vaten per dag blijven verhogen.

De prijs van ruwe olie zweeft onder het psychologisch cruciale niveau van $ 80 per vat, wat sinds eind vorige week het geval is. Beleggers zijn enthousiast over de OPEC+ bijeenkomst die dinsdag gepland staat.

OPEC+ bijeenkomst

De Organisatie van Olie-exporterende Landen (OPEC) en haar bondgenoten, gezamenlijk OPEC+ genoemd, komt dinsdag bijeen. De Joint Ministerial Monitoring Committee begint zijn vergadering om 1200 GMT, terwijl de ministeriële vergadering via een videoconferentie om 1300 GMT wordt gehouden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Beleggers verwachten dat de alliantie haar bescheiden productiestijging van 400.000 vaten per dag in februari voortzet. OPEC+ heeft geleidelijk de voorraden hersteld die op het hoogtepunt van de coronaviruspandemie waren gesloten. Tijdens een voorbereidende vergadering op maandag verlaagden de analisten van de organisatie hun schattingen voor het verwachte overschot in Q1’22. Ze voorspellen een vermindering van de groei van het aanbod van zijn rivalen.

Tot dusver heeft OPEC+ ongeveer tweederde van de productie hersteld die het in 2020 stopte. Het wil de productie graag vernieuwen in een tempo dat een gezond evenwicht tussen vraag en aanbod in stand houdt. Op basis van de recente bewegingen van de ruwe olieprijs zijn ze erin geslaagd een duikvlucht te vermijden die vergelijkbaar is met die van 2020.

Voorspelling van de prijs van ruwe olie

De prijs van ruwe olie handelt binnen een vrij krap bereik terwijl investeerders wachten op verdere signalen van de OPEC+-bijeenkomst. Op het moment van schrijven stegen Brent-futures met 0,44% tot 79,24. Met name zweeft het sinds eind vorige week onder het psychologisch cruciale niveau van 80.

Op een 4-uur grafiek handelt het iets boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Het handelt ook boven de lange termijn 200-dagen EMA.

Op korte termijn zal de prijs van ruwe olie waarschijnlijk tussen de 25-daagse EMA op 78,59 en de cruciale weerstandszone van 80 blijven. Als reactie op het OPEC beleidsbesluit kan het de bovengenoemde weerstand tot 82.02 breken. Boven dat niveau zullen 83 een levensvatbaar doelwit zijn voor de stieren. Aan de andere kant kan een beweging onder de huidige steunzone ervoor zorgen dat de bears de prijs van ruwe olie opdrijven langs de 200-daagse EMA naar 76,96.

crude oil price
Ruwe olie prijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money