Goudprijs voorspelling vooruitlopend op Amerikaanse inflatiegegevens

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jan 10, 2022
  • De goudprijs blijft onder de $1.800, zelfs na een herstel op vrijdag.
  • In de nieuwe week ligt de focus op de Amerikaanse CPI gegevens.
  • De Amerikaanse inflatie zal naar verwachting in het snelste tempo in vier decennia zijn gestegen.

De goudprijs steeg vrijdag hoger na de lager dan verwachte niet-agrarische loonaantallen. In de nieuwe week gaat het thema verder terwijl beleggers woensdag wachten op de Amerikaanse CPI gegevens.

Amerikaanse inflatie

De goudprijs kaatste terug van het dieptepunt van vrijdag nadat de langverwachte niet-agrarische loonlijsten de schattingen van experts misten. De werkelijke stand van 199.000 was beduidend lager dan de voorspelde 400.000 en de 249.000 van november. Vervolgens zakte de dollarindex naar het laagste niveau sinds maandag op $ 95,70.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de nieuwe week ligt de focus op de Amerikaanse CPI cijfers die woensdag worden vrijgegeven. Analisten voorspellen dat de Amerikaanse inflatie in het snelste tempo in vier decennia zal zijn gestegen. Verwacht wordt dat de consumentenprijzen vanaf november met 7,0% op jaarbasis en met 0,4% zullen zijn gestegen.

De verwachte stijging van de Amerikaanse inflatie zal de aanhoudende bezorgdheid over de oververhitting van de economie en het besluit van de Fed om haar monetair beleid te verkrappen, bevestigen. Beleggers zullen op zoek gaan naar aanwijzingen over de haalbaarheid van een renteverhoging in maart.

Tegelijkertijd lieten de gegevens van vrijdag een dalende werkloosheid en een stijging van de lonen zien. Het klimaat dat wordt gevormd door een krappe arbeidsmarkt en verhoogde inflatiedruk zal waarschijnlijk blijven wegen op de goudprijs en tegelijkertijd de Amerikaanse dollar stimuleren.

Goudprijs voorspelling

De goudprijs herstelde zich van het dieptepunt van vrijdag als reactie op de lager dan verwachte Amerikaanse niet-agrarische loonaantallen. Het edelmetaal is terug naar de bereikgebonden handel die het eerder op de dag vertoonde. Het blijft echter onder het psychologisch cruciale niveau van 1.800 waar het donderdag onder daalde als reactie op de notulen van de FOMC vergadering.

Nadat de goudprijs zijn intradag dieptepunt van 1.782,98 had teruggekaatst, eindigde de goudprijs op 1.796,63. Op een 4-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Het ligt ook onder de lange termijn EMA van 200 dagen.

In de daaropvolgende sessies verwacht ik dat het edelmetaal beperkte winsten zal boeken te midden van de voortdurende weddenschappen op sneller dan verwachte renteverhogingen. Vanuit dit perspectief kan het enige weerstand vinden rond de cruciale zone van 1.800. Vooral het niveau langs de 200-daagse EMA op 1.801,26 is er een om naar uit te kijken.

Aan de onderkant zal een beweging onder het huidige ondersteuningsniveau van 1.785,28 het waarschijnlijk naar 1.777,25 duwen. Een verdere daling kan ertoe leiden dat de bulls de steun verdedigen op 1.770,18.

Aan de andere kant kunnen de bulls genoeg momentum verzamelen om het bovengenoemde weerstandsniveau te doorbreken. Als dat gebeurt, kan de goudprijs stijgen tot 1.810,35 voordat hij zich terugtrekt.

gold price
Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money