Axie Infinity om gebruikers tegemoet te komen met Ronin mainnet

By: Daniela Kirova
Daniela Kirova
Daniela werd geboren in Bulgarije, groeide op in Chicago en verhuisde vervolgens naar Michigan om de Universiteit van Michigan… lees meer.
on jan 11, 2022
  • Het Ethereum Mainnet is te duur en te traag om te gamen.
  • Axie heeft Ronin gemaakt als een Ethereum sidechain met de gemeenschap in gedachten.
  • Ubisoft, Binance en Animoca Brands zijn drie voorbeelden van validators voor Ronin.

Games vereisen snelle en goedkope transacties en die op Ethereum (ETH/USD) kosten $ 50-100 en nemen minuten in beslag, waardoor de blockchain te duur en te traag wordt. Dingen moesten veranderen als Axie Infinity (AXS/USD), een op blockchain gebaseerd handels- en vechtspel dat gedeeltelijk eigendom is van en beheerd wordt door zijn spelers, zou groeien en miljoenen gebruikers zou bedienen.

Daartoe lanceerde het team in februari 2021 het mainnet van Ronin.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een Ethereum sidechain met de gemeenschap in gedachten

Axie creëerde Ronin als een Ethereum sidechain met zijn gemeenschap in gedachten. Sky Mavis, het team achter Axie Infinity, had een goedkoop, snel en betrouwbaar netwerk nodig dat aan de eisen van het spel kon voldoen. Sidechains zijn onafhankelijke blockchains, die compatibel zijn met Ethereum en hun eigen blokparameters en consensusmodel hebben. Ze lopen parallel aan het Ethereum mainnet.

Efficiëntere transactieverwerking

Sidechains maken ook een efficiëntere verwerking van transacties mogelijk. Andere voorbeelden zijn het Polygon (MATIC/USD) netwerk en Optimistic Rollups zoals Arbitrum. Op dit moment past Ronin een Proof-of-Authority (PoA) consensusmodel toe, een op reputatie gebaseerd systeem dat snelle transacties mogelijk maakt vanwege het gecentraliseerde karakter en het beperkte aantal validators.

Binance en Animoca Brands zijn validators voor Ronin

Het team selecteert validators op basis van hun geloofwaardigheid. Validators zetten hun reputatie op het spel, niet tokens zoals bij Proof-of-Stake blockchains. Ubisoft, Binance en Animoca Brands zijn drie voorbeelden van validators voor het Ronin netwerk.

De meeste L2 oplossingen zijn gebouwd met DeFi in gedachten

De meeste Layer 2 oplossingen die tegenwoordig bestaan, zijn ontwikkeld met het oog op betalingen en DeFi, niet met gaming. Door hun eigen blockchain te creëren, kan Axie volledig worden geoptimaliseerd voor de behoeften van zijn gebruikers, waardoor potentiële schaalproblemen die kunnen optreden door het gebruik van bestaande blockchains worden beperkt. Oplossingen zoals zkSync waren te nieuw en niet goed uitgerust om aan de eisen van Axie Infinity te voldoen.

Geschatte stakingsopbrengst is 87% APR

Gebruikers kunnen hun AXS inzetten om rendement te verdienen in een aparte AXS inzetpool. De geschatte opbrengst is 87% APR zonder rekening te houden met compounding. De beloningen worden dagelijks uitbetaald. Gebruikers kunnen ze claimen en ze uit de pool halen om hun verwachte APY te verhogen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money