EUR/USD signaal vooruitlopend op de belangrijkste inflatiegegevens in de VS

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jan 12, 2022
  • Het EUR/USD paar zat de afgelopen weken in een krap bereik.
  • Jerome Powell bevestigde dat de Fed dit jaar agressiever zal zijn.
  • We leggen uit wat u kunt verwachten in het licht van de Amerikaanse inflatiegegevens.

Het EUR/USD paar bewoog zijwaarts toen investeerders nadachten over de getuigenis van deze week van Jerome Powell en de komende Amerikaanse inflatiegegevens van consumenten en producenten. Het handelt op 1,1363, wat een paar pips onder zijn intradag hoogtepunt van 1,1380 is.

Amerikaanse inflatiegegevens

Het EUR/USD paar kantelde dinsdagavond hoger, zelfs nadat Jerome Powell een relatief agressieve verklaring aflegde. Tijdens zijn getuigenis in een Senaatscommissie zei de Fed voorzitter dat de bank waarschijnlijk de renteverhogingen zal versnellen als de inflatie blijft stijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De volgende grote drijfveer voor het EUR/USD paar zijn de komende Amerikaanse consumenteninflatiegegevens die tijdens de Amerikaanse sessie naar buiten zullen komen.

Door Reuters geraadpleegde economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de Amerikaanse inflatie is gestegen van 6,8% in november naar 7,0% in december. Dat is het hoogste cijfer ooit in 40 jaar.

Tegelijkertijd verwachten analisten dat de kern-CPI, exclusief de volatiele voedsel- en energieprijzen, steeg van 4,8% naar 5,4%.

De CPI cijfers zullen een dag eerder zijn dan de meest recente gegevens van de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI). Uit de cijfers blijkt dat de fabrieksprijzen stegen van 9,6% naar 9,8%, terwijl de kern PPI steeg van 7,7% naar 8,0%.

Hoewel de inflatie recentelijk is gestegen, zijn er tekenen dat deze begint af te nemen. Eerder op woensdag bleek uit gegevens uit China dat de totale consumentenprijsindex daalde van 2,3% naar 1,8%. PPI daalde van 12,9% naar 10,3%. Deze cijfers zijn belangrijk omdat China de bron is van de meeste goederen die in de Verenigde Staten worden verkocht.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD

De 3-uur grafiek laat zien dat het EUR/USD paar zich de afgelopen weken in een krap bereik heeft bevonden. En op dinsdag slaagde het paar erin om het belangrijkste weerstandsniveau te testen op 1,1360, waar het meerdere keren eerder moeite had om te bewegen.

Het paar bevindt zich iets onder het 38,2% Fibonacci retracementniveau en boven de 25- en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden.

Daarom is er een kans dat het paar de bearish trend zal hervatten, aangezien bears zich richten op de onderkant van het horizontale kanaal. Deze weergave wordt ongeldig als de prijs boven de 1,1400 komt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money