Dogecoin ontwikkelaar, Billy Markus, bekritiseert Web3 opnieuw

Door:
op Jan 18, 2022
Listen to this article
  • Billy Markus heeft opnieuw de draak gestoken met het concept van Web 3.
  • Billy Markus werkte eerder samen met Elon Musk om Web 3 te bekritiseren.
  • Jack Dorsey heeft in het verleden ook Web 3 aangevallen.

Web 3 wordt beschouwd als de volgende grote stap in de evolutie van internet. Hoewel er veel hype is rond Web 3, is niet iedereen overtuigd. Tesla’s CEO, Elon Musk en voormalig Twitter-CEO, Jack Dorsey, hebben eerder grappen gemaakt over Web 3.

Onlangs bekritiseerde de mede-oprichter van Dogecoin, Billy Markus, Web 3 opnieuw. In zijn recente tweet illustreerde Markus dat Web 2 beter was dan Web 3.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Billy Markus maakt grapjes over Web 3

In een tweet die op 17 januari werd gepubliceerd, illustreerde Markus het verschil tussen de gesprekken van een Web 2 klant en een Web 3 klant. Hij merkte op dat terwijl een Web 2 klant waar voor zijn geld wilde krijgen, een Web 3 klant geld wilde.

Web 3 is een concept dat decentralisatie in het internet wil integreren. Via Web 3 hebben internetgebruikers controle over hun gegevens. Het concept zal worden aangedreven door blockchain en gedecentraliseerde grootboektechnologie (DLT).

Markus heeft geen solide reden gegeven waarom hij het concept van Web 3 niet ondersteunt. Hij is echter niet de enige populaire persoon in de cryptogemeenschap die het concept van Web 3 heeft aangevallen.

Musk & Dorsey zijn geen fans van Web 3

De CEO van Tesla heeft in het verleden ook grappen gemaakt over het concept van Web 3. In een van zijn tweets plaatste Musk een meme waarin hij liet zien dat hij geïrriteerd was door Web 3 mensen die maar over het concept bleven praten.

Musk plaatste later een tweet met de vraag of iemand Web 3 had gezien. De tweet zou kunnen worden toegeschreven aan het uitsterven van de hype rond Web 3. Markus reageerde op deze tweet met een GIF van een persoon die vermoedelijk op zoek was naar Web 3 in een toilet, waarmee hij illustreerde dat het concept ongewenst was.

De huidige CEO van Block, Jack Dorsey, heeft in het verleden ook Web 3 aangevallen. Dorsey, die eind 2021 ontslag nam als CEO van Twitter, merkte op dat het concept van Web 3 alleen maar ten goede zou komen aan durfkapitalisten en liquiditeitsverschaffers.

Na zijn tweet werd Dorsey op Twitter geblokkeerd door Marc Andreesen, een durfkapitalist bij Andreessen Horowitz. Dorsey deelde een screenshot waarin hij werd geblokkeerd door Andreessen en verklaarde dat hij was verbannen van Web 3.