FCA waarschuwt cryptobedrijven voor misleidende advertenties

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali is een nieuwsverslaggever bij Invezz voor de cryptocurrency-markten en de blockchain-industrie. Hij heeft 8 jaar ervaring met schrijven… lees meer.
on jan 19, 2022
  • De FCA heeft cryptobedrijven gewaarschuwd voor misleidende advertenties.
  • De Advertising Standards Authority heeft eerder advertenties van Coinbase en Floki Inu geblokkeerd.
  • Singapore heeft cryptobedrijven ook gewaarschuwd.

De Britse toezichthouder voor de financiële markt, de Financial Conduct Authority (FCA), is streng geweest in het reguleren van de bloeiende cryptosector. De FCA heeft nu aangekondigd dat het zal optreden tegen misleidende crypto advertenties.

De regelgevende instantie heeft gewaarschuwd voor de enorme risico’s die aan de crypto industrie zijn verbonden en zegt dat degenen die in de sector investeren, bereid moeten zijn al hun geld te verliezen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

FCA pakt crypto advertenties aan

De FCA zal niet de bevoegdheid hebben om crypto advertenties te controleren en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan het gestelde kader. Dit is niet de eerste keer dat het VK hard optreedt tegen advertenties met betrekking tot de cryptocurrency sector.

Vorig jaar waarschuwden de UK Advertising Standards Authority en andere relevante regelgevende instanties Floki Inu voor een advertentie die op het Londense openbaarvervoersysteem wordt gepromoot. De instantie merkte op dat de advertentie het publiek niet informeerde dat crypto investeringen riskant waren.

De autoriteit heeft ook advertenties van Coinbase en Papa Johns verboden, en merkt op dat ze misbruik maakten van de onervarenheid van het publiek in zaken die verband houden met cryptocurrencies. Een advertentie van de cryptobeurs Luno werd ook geblokkeerd omdat het mensen niet had gewaarschuwd voor het risico van het kopen van Bitcoin.

Ondanks het ontbreken van een vastgesteld en duidelijk regelgevingskader voor cryptografie, is de FCA streng geweest in het reguleren van bedrijven die actief zijn in de crypto ruimte. De beurs heeft Binance gewaarschuwd, waarbij de beurs op haar website moet vermelden dat het niet wordt gereguleerd door de FCA.

Singapore pakt ook crypto advertenties aan

Singapore kraakt ook tegen advertenties met betrekking tot de cryptocurrency ruimte. Het land verbood bedrijven ofwel gereguleerd ofwel in de overgangsperiode van reclame in de openbare ruimte. Het is deze bedrijven verboden om te adverteren in omroepmedia, gedrukte media en openbare ruimtes.

De Monetary Authority of Singapore (MAS) verklaarde dat deze bedrijven alleen geautoriseerd zijn om te adverteren op hun eigen websites en mobiele applicaties. Dit zal beleggers beschermen die niet over voldoende informatie beschikken over de cryptocurrency sector. De MAS is geprezen voor het hebben van een duidelijk regelgevingskader voor cryptovaluta.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10