Cacaoprijs voorspelling na bullish vermalingsgegevens

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… lees meer.
on jan 20, 2022
  • De cacaoprijs is teruggekaatst nadat het zich terugtrok.
  • Gegevens over cacaovermaling uit Europa en Azië duiden op een stijgende vraag.
  • Economisch herstel van de pandemie van het coronavirus zal de vraag naar chocolade stimuleren.

De cacaoprijs is weer aan het stijgen na het terugtrekken van het hoogste punt in drie maanden eerder deze week. Bullish gegevens over cacaovermaling zijn de belangrijkste drijfveer van de rally.

Cacaovermaling

De cacaoprijs heeft zijn eerdere winsten verlengd als reactie op de bullish gegevens over het malen van cacao. Woensdag gaf de Duitse branchevereniging voor zoetwaren – BDSI – aan dat de cacaovermaling in het vierde kwartaal van 21 met 8,8% is gestegen tot 101.149 ton. Op grotere schaal steeg het in de loop van 2021 met 8,1% tot 393.311 ton.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Woensdag vrijgegeven gegevens van het bredere Europese continent gaven aan dat de vermaling in het laatste kwartaal van 2021 met 6,3% op jaarbasis steeg tot 365,826 ton. Lindt & Spruengli, een Zwitsers chocoladebedrijf, voorspelt dat de chocoladeverkoop dit jaar met 5 tot 7% zal stijgen. Uitdagingen in de toeleveringsketen waren het afgelopen jaar een belangrijke bearish factor.

Azië registreerde ook een stijging van 6,3% in de verwerking van bonen in Q4 2021 op jaarbasis. Beleggers wachten nu op de cacaovermaling in Noord-Amerika op donderdag. Analisten verwachten een stijging van 4,6%. De maalgegevens zijn meestal een maatstaf voor de vraag. In 2020 daalde de hoeveelheid cacaobonen die tot zoetwaren werden verwerkt, omdat de pandemie van het coronavirus en de daaropvolgende lockdowns de vraag ondermijnden. Terwijl de economieën zich blijven herstellen, zal de zachte grondstof naar verwachting profiteren van de toegenomen vraag.

Cacaoprijs voorspelling

De cacaoprijs stijgt nu al twee weken. Sinds het eerder deze maand het laagste punt in een maand van 2.408 per ton bereikte, is het met bijna 10% gestegen. Eind vorige week stegen de cacaofutures in New York naar het hoogste niveau sinds oktober 2021. Hoewel het zich sindsdien heeft teruggetrokken van het hoogste punt in drie maanden, is het stabiel gebleven boven de cruciale ondersteuningszone van 2.600.

De cacaoprijs handelde woensdag op 2.657 om 1717 GMT. Op een 4-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. De technische indicatoren wijzen op verdere winst op korte termijn. Ik verwacht inderdaad dat de bullish vooruitzichten in de volgende sessies stand zullen houden.

2.600, dat is langs de 25-daagse EMA, zullen waarschijnlijk een stabiele steunzone blijven. Positief is dat de zachte grondstof op korte termijn waarschijnlijk weerstand zal blijven vinden op het hoogste punt van de maand op 2.683. Extra bullish momentum kan de prijs naar het hoogste punt van oktober op 2.709 duwen. Deze stelling zal echter teniet worden gedaan door een daling voorbij het ondersteuningsniveau van 2.600.

cocoa price
Cacaoprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money