Pro: technische uitverkoop kan “van korte duur” zijn

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. lees meer.
on jan 20, 2022
  • Kampaktsis zegt dat de markt overdreven reageert op het verkrappende monetaire beleid.
  • De CIO van de Defiance ETF ziet de uitverkoop in FAANG als een koopkans.
  • De Nasdaq Composite is in 3 weken met iets minder dan 10% gedaald.

Nasdaq Composite is nu 9,0% gedaald YTD, omdat investeerders technologie blijven dumpen op angst voor inflatie en agressieve renteverhogingen, maar Sylvia Jablonski Kampaktsis van Defiance ETF zegt dat ze nog steeds dol is op de top FAANG namen.

Kampaktsis’ bullcase voor de FAANG aandelen

Kampaktsis ziet de aanhoudende uitverkoop in de mega-cap FAANG aandelen als een koopkans, met name voor de langetermijnbeleggers. Vanmorgen op CNBC’s “Squawk Box”, zei ze:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze namen zijn tot 30% gedaald van hun 52-weekse hoogtepunten. Het is dus een goed moment om in te gaan op een aantal van deze namen. Ja, je moet ze wat langer vasthouden om ze te zien spelen, maar als je contant geld aan de zijlijn hebt, denk ik nog steeds dat aandelen de juiste plaats zijn.

Volgens Kampaktsis zijn seculiere technologische groeitrends zoals cloud, cybersecurity, 5g, Web 3.0 en de metaverse solide langetermijnkatalysatoren voor de FAANG aandelen. De “N” in FAANG staat voor haar echter voor Nvidia Corp en niet voor Netflix Inc.

De markt reageert overdreven

De technologiezware Nasdaq Composite zakte onder het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen, maar Kampaktsis zegt dat de markt overdreven reageert op de verkrappende monetaire voorwaarden. Ze voegde eraan toe:

Ik denk dat zodra de winst naar buiten komt, we van leiders horen en zien dat 70% van de bedrijven het beter doet dan de winst en de hoeveelheid contant geld die nog op de balans staat, ik denk dat deze correctie van kortere duur kan zijn dan we verwachten.

Haar mening komt overeen met Michael Sheldon van RDM Financial, die een dag eerder zei dat hij ondanks een moeilijke start van het jaar constructief was op de aandelenmarkt voor 2022. De benchmark S&P 500 index is deze maand ook ongeveer 5,0% gedaald.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money