Nexo werkt samen met Bakkt voor bewaardiensten voor digitale activa

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali is een nieuwsverslaggever bij Invezz voor de cryptocurrency-markten en de blockchain-industrie. Hij heeft 8 jaar ervaring met schrijven… lees meer.
on jan 21, 2022
  • Nexo werkt samen met Bakkt Holdings.
  • Door de samenwerking zal Bakkt veilige opslagdiensten aanbieden voor Nexo houders.
  • Bakkt heeft de afgelopen maanden verschillende belangrijke samenwerkingsovereenkomsten gesloten.

Nexo, een platform voor het uitlenen van cryptocurrency, gaat samenwerken met Bakkt Holdings om diensten voor de bewaring van digitale activa aan te bieden. Bakkt Holdings krijgt de voogdij over een deel van de Bitcoin- en Ethereum-holdings door Nexo.

Bakkt Holdings is een bedrijf voor digitale activa genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Het Bakkt magazijn zal via deze samenwerking veilige opslag bieden voor BTC en ETH.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bakkt gaat crypto bewaardiensten aanbieden

In de aankondiging werd opgemerkt dat een deel van de digitale activa die eigendom zijn van Nexo gebruikers zal worden bewaard in de online en offline opslag van digitale activa die wordt geleverd door het Bakkt magazijn. Bakkt gebruikt de twee opslaglagen om het risico van online opslag te verlagen.

Bakkt biedt ook een extra beschermingslaag, omdat de wallets zijn gebouwd op een veilige en beveiligde architectuur. Er wordt ook gezorgd voor extra fysieke beveiliging, zoals kluizen. Het Bakkt Warehouse is ook verzekerd door een fonds van $ 125 miljoen, waarvan Nexo gebruikers profiteren.

De Business Development Executive voor Nexo, George Manolov, gaf commentaar op deze ontwikkeling en zei:

We erkenden dat de Bakkt infrastructuur en de op regelgeving gerichte benadering van crypto een natuurlijke match was, en we zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking al onze klanten ten goede zal komen en Nexo’s vermogen zal uitbreiden om te voldoen aan de ongekende institutionele vraag naar cryptocurrencies en de groeiende transactievolumes van individuen. .

Bakkt breidt zijn partnerships uit

Bakkt wordt gereguleerd door het New York Department of Financial Services. Het is ook geregistreerd als een geldservicebedrijf bij FinCEN en het heeft een BitLicense verworven onder het New York Department of Financial Services.

Na de groeiende acceptatie van digitale activa, was de vraag naar bewaardiensten groot. Hierdoor heeft Bakkt samenwerkingsovereenkomsten gesloten met verschillende financiële instellingen. Vorige maand werkte het samen met Manasquan Bank in de VS om digitale activadiensten aan zijn klanten aan te bieden.

Bakkt werkt ook samen met Google Pay om gebruikers op dit betalingsplatform in staat te stellen transacties uit te voeren met hun Bakkt Visa betaalpassen. In oktober vorig jaar kondigde Bakkt zijn samenwerking met Mastercard aan, zodat deze laatste cryptocurrency aanbiedingen kan aanbieden aan banken en handelaren die Mastercard als betalingsplatform gebruiken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10