Voorspelling van de prijs van ruwe olie te midden van verhoogde angsten in Oost-Europa

Door:
op jan 24, 2022
  • De prijs van ruwe olie is gedurende vijf opeenvolgende weken gestegen.
  • Geopolitiek en vraagoptimisme blijven de opwaartse trend voeden.
  • Brent futures bevinden zich op de grens van het overboughtgebied.

De prijs van ruwe olie staat al vijf opeenvolgende weken in het groen te midden van een verhoogd vraagoptimisme. De laatste keer dat de grondstof zo’n stijging optekende, was tussen begin september en half oktober.

Maandag vroeg bleven Brent futures – de benchmark voor wereldwijde olie – dicht bij de high van 2014 van 89,55 die de afgelopen week werd opgetekend. Om 03:57 uur GMT handelde het op 88,38. Tegelijkertijd stegen WTI futures met 1% tot $ 85,61.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Dr. Anthony Fauci, de belangrijkste medische adviseur van president Biden, zal COVID-19 de komende maanden waarschijnlijk tot een beheersbaar niveau dalen. Tijdens zijn interview op ABC’s This Week was hij er echter op gebrand om overmoedig te zijn over de huidige situatie. Een daling van het aantal besmettingen tot beheersbare niveaus zal ertoe leiden dat mensen meer gaan reizen en terugkeren naar hun kantoor; een aspect dat het olieverbruik zou verhogen.

Tegelijkertijd bleven zorgen over krappe voorraden een opwaartse trend in de prijs van ruwe olie aanwakkeren. De aanhoudende spanningen in Oost-Europa hebben ertoe geleid dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de families van diplomaten heeft opgedragen de ambassade in Kiev, Oekraïne, te verlaten. Amerikaanse staatsburgers en niet-spoedeisende werknemers zijn ook aangespoord om het land te verlaten te midden van verhoogde angst dat Rusland het land zou aanvallen.

Voorspelling van de prijs van ruwe olie

Sinds begin december, toen de prijs van ruwe olie daalde tot 65,80, het laagste niveau sinds eind augustus, zijn de Brent futures met 34,68% gestegen. Op de 1-dag grafiek bevindt het zich nog steeds boven de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Bovendien bevindt het zich op de grens van het overboughtgebied met een RSI van 70,95.

Op korte termijn verwacht ik dat de prijs van ruwe olie weerstand zal blijven ondervinden op het recente hoogtepunt van 89,55. Aangezien de bullish vooruitzichten echter nog steeds stand houden, verwacht ik dat het zal blijven handelen boven het psychologisch cruciale niveau van 80.

Een verdere daling van het huidige niveau kan het ondersteuningsniveau langs de 25-daagse EMA op 82,98 brengen. Vervolgens kan een extra bullish momentum de bulls de kans geven om de prijs naar het bovenste doel van 90 te duwen. Deze stelling wordt ongeldig verklaard door een beweging onder de 80.

crude oil price
Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10