Goudprijs voorspelling voorafgaand aan de Fed vergadering

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… lees meer.
on jan 25, 2022
  • De goudprijs is al ongeveer twee weken stabiel boven $1.800.
  • De focus ligt op de tweedaagse Fed vergadering die dinsdag begint.
  • Analisten verwachten in de loop van het jaar minstens vier renteverhogingen.

De goudprijs handelt voor de vijfde opeenvolgende sessie binnen een horizontaal kanaal op de huidige 1.843,44. De focus ligt op de tweedaagse Fed vergadering die dinsdag begint.

Fed vergadering

De goudprijs is in de vroege dinsdaghandel versoepeld na eerdere winsten als reactie op het herstel van de Amerikaanse obligatierente. Op maandag daalde de rente op tienjarige staatsobligaties naar 1,70, om daarna weer terug te keren naar de huidige 1,77%. Hogere opbrengsten verhogen de alternatieve kosten van het aanhouden van het niet-renderende edelmetaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegelijkertijd heeft het steun gevonden in de daling van de waarde van de Amerikaanse dollar in de aanloop naar de tweedaagse Fed vergadering. De dollarindex trok zich terug van het hoogste punt in twee weken van $ 96,13 op maandag naar $ 95,86.

Dinsdag begint de Fed vergadering van januari en woensdag wordt het rentebesluit verwacht. Beleggers zullen op zoek gaan naar aanwijzingen over het aantal verwachte renteverhogingen in het lopende jaar en wanneer ze zullen beginnen.

Volgens Goldman Sachs is de basisprognose voor vier wandelingen. De zakenbank verwacht dat de Fed de rente in maart, juni, september en december zal verhogen. Met de verhoogde inflatiedruk ziet het echter een kans op meer stijgingen in de loop van het jaar.

De laatste keer dat de Amerikaanse centrale bank de rente verhoogde was in december 2018. Als de Fed de rente vóór maart zou verhogen, zou de goudprijs waarschijnlijk onder de $ 1.800 zakken voordat zorgen over inflatie het weer opdrijven.

Goudprijs voorspelling

Het edelmetaal wordt sinds medio vorige week in een horizontaal kanaal verhandeld. De onder- en bovengrenzen van het kanaal zijn respectievelijk 1.828,40 en 1.848,18. Met name houdt het zich al twee weken stabiel boven de psychologisch cruciale zone van 1.800.

De 4-uur grafiek laat een bullish vooruitzicht zien, aangezien de goudprijs boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden handelt. Het zal waarschijnlijk weerstand blijven ondervinden aan de bovengrens van de bandbreedte, aangezien investeerders grote weddenschappen vermijden voorafgaand aan het rentebesluit van de Fed dat voor woensdag is gepland.

Te midden van de verhoogde inflatiedruk verwacht ik dat de goudprijs boven de steunzone van 1.800 zal blijven. Hints van een renteverhoging in maart kunnen enige druk uitoefenen op het edelmetaal; waarschijnlijk naar de lagere grens van het bereik op 1.828,40 duwen.

Bij een verdere daling zullen de bears 1.820,20 in de gaten houden. Aan de andere kant zal het volgende doelwit van de bulls voorbij het huidige weerstandsniveau medio november het hoogste punt van 1.858,40 zijn.

gold price
Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money