FTX neemt het Japanse cryptobedrijf Liquid Group over

Door:
op Feb 2, 2022
Listen to this article
  • FTX heeft de overname van Liquid Group aangekondigd.
  • De overname omvat ook Quoine, waarbij FTX vanaf 30 maart gebruikers naar Quoine moet verplaatsen.
  • De financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

FTX, een van de grootste cryptocurrency handelsplatforms ter wereld, heeft de overname van Liquid Group aangekondigd. Liquid Group is een cryptobedrijf gevestigd in Japan.

Nu het wereldwijde regelgevingskader voor cryptovaluta verandert, zoeken beurzen naar bedrijfsstrategieën waarmee ze kunnen voldoen aan de lokale wetten van de markt waarin ze actief zijn of waarin ze willen opereren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

FTX neemt Liquid Group over

De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, merkte op dat deze overname ook Quoine Corporation zou omvatten, een cryptocurrency beurs die is goedgekeurd door de Japanse Financial Services Agency (FSA). Quoine ontving een Type I Financial Instruments Business licentie van de FSA.

Door deze overname zullen de betrokken partijen een breed scala aan producten en diensten aanbieden aan de Japanse retail- en institutionele markt. Het zal het aanbod ook beschikbaar maken voor de wereldmarkt.

“Quoine zal de producten en diensten van FTX geleidelijk integreren in zijn eigen aanbod, en de bestaande Japanse klanten van FTX zullen worden gemigreerd naar het platform van Quoine”, aldus de aankondiging.

De overeenkomst merkt verder op dat FTX moet blijven voldoen aan de financiële wetten die zijn opgesteld door Japanse regelgevers. De uitwisseling zal ook nodig zijn om zijn bestaande gebruikers in Japan naar de Quoine beurs te verplaatsen. Dit proces begint op 30 maart 2022, wanneer de overnameovereenkomst wordt gesloten. De financiële gegevens van deze deal zijn echter niet gedeeld.

FTX breidt haar activiteiten uit

FTX heeft zijn activiteiten wereldwijd agressief uitgebreid. Onlangs heeft de beurs een financieringsronde van $ 400 miljoen afgerond, waardoor de waardering van FTX is gestegen tot $ 32 miljard. De financieringsronde werd geleid door Softbank Group.

De president van FTC, Brett Harrison, merkte op dat de fondsen zouden worden gekanaliseerd naar de groei van de beurs en het ondersteunen van het groeiende team. FTX US, de Amerikaanse dochteronderneming van de FTX beurs, heeft ook zijn waardering verhoogd tot $ 8 miljard.

De markt voor cryptocurrency is de afgelopen maand gedaald en hoewel bearmarkten kunnen leiden tot lage handelsvolumes op beurzen, merkte Bankman-Fried onlangs op dat hij nog steeds optimistisch was over de markttrend. De miljardair verwierp beweringen dat de cryptowinter op komst was, en merkte op dat de recente daling op de financiële markten te wijten was aan de verwachtingen van hogere rentetarieven.