University of Nicosia heeft banden met Next Top Metaverse Build

Door:
op Feb 2, 2022
Listen to this article
  • UNIC en Next Top Metaverse Build willen een NFT architectuurwedstrijd organiseren.
  • Decentraland en Metaverse Group zullen als partners deelnemen aan deze competitie.
  • Winnaars krijgen onder meer percelen in Decentraland.

University of Nicosia (UNIC) heeft de handen ineengeslagen met het team dat Next Top Metaverse Build heeft gecreëerd, een NFT architectuurwedstrijd. Volgende Top Metaverse Build onthulde dit nieuws via een persbericht op 20 januari, waarbij werd opgemerkt dat de wedstrijd buildathon wordt genoemd en openstaat voor architecten, 3D ontwerpers en ontwikkelaars met alle achtergronden.

Volgens het persbericht zullen de deelnemers strijden in het creëren van gebouwen, architectuur, in-game activa, virtuele ontwerpen en configuraties van andere typen die bedoeld zijn voor de metaverse.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als onderdeel van de samenwerking tussen UNIC en Next Top Metaverse Build, zal het Department of Architecture (ARC) van de universiteit een week lang een educatieve workshop organiseren waarin studenten onderzoek, ontwikkeling en ontwerp kunnen uitvoeren voor de metaverse competitie. Via de workshop biedt UNIC studenten toegang tot deskundig mentorschap en begeleiding voor NFT architectuur.

De organisaties die deze wedstrijd zullen organiseren, zijn GDA Capital en Renovi, een bedrijf voor digitale activa, een marktplaats voor infrastructuur met betrekking tot het ontwerp, de ontwikkeling en de architectuur van de metaverse. Decentraland en Metaverse Group zullen als partners deelnemen aan deze competitie. Met name partners en mentoren zullen actief deelnemen aan buildathon.

Er zijn geweldige prijzen te winnen

Volgens Next Top Metaverse krijgen studenten de kans om te strijden om een overvloed aan prijzen, waaronder softwareabonnementen, tot $ 50.000 in Renovi tokens (RNVI), en percelen in Decentraland, die momenteel op een minimum worden gewaardeerd van $ 11.000.

De mede-oprichter van het bedrijf, Andy Charalambous, verklaarde waarom Renovi zo’n groot bedrag weggeeft:

We hebben $ 50.000 aan RNVI tokens toegewezen en zullen software abonnementen geven aan getalenteerde studenten die deelnemen aan de wedstrijd, aangezien de wedstrijd draait om teruggeven en empowerment van zowel opkomende als gevestigde ontwerpers.

Charalambous voegde eraan toe dat Renovi verheugd is om de handen ineen te slaan met de UNIC en toonaangevende bedrijven zoals Decentraland en Metaverse Group.

In een reactie op deze wedstrijd zei Michail Georgiou, architect/universitair hoofddocent bij de afdeling Architectuur en coördinator van de MSc in Computational Design and Digital Fabrication bij UNIC:

De Next Top Metaverse Build competitie is een van de eerste UNIC projecten die aansluiten bij de recente lancering van het Open Metaverse Initiative. Het evenement biedt een unieke kans voor docenten en studenten om een opkomend veld in de architectuurpraktijk en de academische wereld te verkennen.

Dit nieuws komt nadat UNIC in december vorig jaar het Open Metaverse project heeft uitgerold, dat zich richt op academische, onderzoeks- en beleidskwesties met betrekking tot de metaverse. Met deze lancering verstevigde UNIC zijn positie als toonaangevende universiteit op het gebied van crypto en blockchain.