eToro noteert Hedera en Avalanche op zijn platform

Door:
op Feb 15, 2022
Bijgewerkt: Apr 4, 2022
Listen to this article
  • Beide activa stegen in waarde op het nieuws.
  • HBAR wordt bestuurd door een groep van wereldwijde bedrijven, waaronder Boeing, IBM en Google.
  • AVAX wil Ethereum passeren als de meest populaire blockchain voor slimme contracten.

eToro, een van de meest populaire wereldwijde beurzen, voegt altijd nieuwe crypto activa toe aan zijn investeringsplatform. De meest recente toevoegingen zijn Hedera (HBAR/USD) en Avalanche (AVAX/USD), vernam Invezz uit een publicatie van de beurs. Natuurlijk stegen beide activa in waarde op het nieuws.

Over Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph is een gedistribueerd grootboek voor zakelijk gebruik dat is gebaseerd op Directed Acyclic Graph technologie. Het netwerk wordt aangedreven door native crypto activa HBAR en wordt beheerd door een groep van wereldwijde bedrijven, waaronder Boeing, IBM en Google.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hedera is het meest gebruikte, duurzame, enterprise-grade openbare netwerk voor de gedecentraliseerde economie waarmee individuen en bedrijven krachtige gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen maken.

Een eerlijker, efficiënter systeem

Het is ontworpen als een eerlijker, efficiënter systeem dat enkele van de beperkingen elimineert waarmee oudere op blockchain gebaseerde platforms worden geconfronteerd, zoals trage prestaties en instabiliteit.

In tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrency platforms, is Hedera Hashgraph niet bovenop een conventionele blockchain gebouwd. In plaats daarvan introduceert het een volledig nieuw type gedistribueerde grootboektechnologie die bekend staat als een hashgraph.

Lage kosten en hoge snelheid

Hedera transacties hebben een gemiddelde transactievergoeding van slechts $ 0,0001 USD en worden doorgaans binnen vijf seconden definitief. Over het algemeen beweert Hedera Hashgraph dat het meer dan 10.000 transacties per seconde (TPS) aankan – vergeleken met de ongeveer 5-20 voor de meest populaire op proof-of-work (PoW) gebaseerde blockchains.

Hedera handelde voor $ 0,26 en had op het moment van schrijven 10,14% gewonnen.

Over Avalanche

Avalanche is een slim contactplatform gericht op snelheid, veiligheid en duurzaamheid, en is opgericht door Emin Gün Sirer, hoogleraar computerwetenschappen aan de Cornell University. AVAX is het native token van de Avalanche blockchain. Het is de tiende grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie.

De echte Ethereum killer

Avalanche is een van de rivalen van Ethereum, met als doel het te ontnemen als de meest populaire blockchain voor slimme contracten. Het streeft ernaar om dit te doen door een hogere transactie-output te hebben van maximaal 6.500 transacties per seconde zonder de schaalbaarheid in gevaar te brengen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke architectuur van Avalanche. Het bestaat uit drie afzonderlijke blockchains: de X-Chain, C-Chain en P-Chain. Elke keten heeft een specifiek doel. Avalanche blockchains gebruiken verschillende consensusmechanismen.

Op het moment van schrijven handelde 1 AVAX voor $ 89,24 en had 9,36% aan zijn waarde toegevoegd.