Ad

eBay CEO zegt dat het bedrijf zou kunnen diversifiëren naar cryptobetalingen

Door:
op Feb 28, 2022
Listen
  • eBay zou binnenkort kunnen diversifiëren in de richting van cryptobetalingen.
  • De marktplaats wil een hub zijn voor zowel fysieke als digitale items.
  • eBay ondersteunt al het gebruik van NFT's op het platform.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

eBay, een van de grootste digitale marktplaatsen, zou binnenkort cryptocurrencies kunnen accepteren. eBay richt zich op millennials en Gen Z, daarom is het een goede zakelijke zet om alternatieve betaalmiddelen zoals cryptocurrencies te accepteren.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

eBay kan crypto betalingen accepteren

Copy link to section

eBay zal naar verwachting deze belangrijke aankondiging doen tijdens een beleggersbijeenkomst op 10 maart. De CEO van eBay, Jamie Iannone, zei dat het bedrijf nu op zoek was naar diversificatie in alternatieve betalingen, aangezien het nu $ 85 miljard aan handelsvolumes beheert.

De markt heeft al belangrijke beslissingen genomen om Gen Z en millennials op het platform te ondersteunen. Om dit mogelijk te maken is het een samenwerking aangegaan met Afterpay, een bedrijf gevestigd in Australië, waarvan de belangrijkste doelgroep Gen Z is. Afterpay ondersteunt een “Koop nu, betaal later” framework.

“En dus blijven we andere vormen van betalingen evalueren die we op het platform zouden moeten doen”, zei Iannone. “We accepteren momenteel geen cryptocurrency op het platform.” De andere strategieën die worden genomen om deze generatie aan te trekken, zijn onder meer verzamelobjecten en het transformeren van zijn marketingmogelijkheden.

Iannone benadrukte dat het platform momenteel geen cryptocurrency betalingen ondersteunt. Tijdens de beleggersbijeenkomst op 10 maart zei hij echter dat eBay “dieper zou ingaan op al deze dingen, betalingen, advertenties, onze focuscategorieën.”

NFT’s op eBay

Copy link to section

Iannone zei ook dat non-fungible tokens (NFT’s) al werden ondersteund op eBay, terwijl het bedrijf hierover geen officiële aankondiging had gedaan. Hij merkte op dat eBay in 2021 zijn beleid had gewijzigd om NFT handel toe te staan. Hij voegde eraan toe dat eBay een platform was waar “mensen iets te verkopen hebben, en mensen hebben iets om te laten zien.”

“Dus zelfs zonder iets aan te kondigen of iets te doen, begonnen mensen NFT op een platform te verhandelen”, zei hij. “Het deed me denken aan vele jaren geleden, toen mensen net begonnen met het verkopen van auto’s terwijl we op dat moment nog geen autobedrijf hadden. Dus we zien hetzelfde soort dingen [met NFT].”

Iannone voegde eraan toe dat het de visie van eBay was om een platform te worden waar mensen fysieke en digitale items kunnen verhandelen. Als een NFT marktplaats krijgt eBay de kans om een deel van de markt te veroveren die een grote groei in acceptatie heeft doorgemaakt.

NFT’s werden in 2021 enorm populair en de sector wordt momenteel gewaardeerd op miljarden dollars. In 2021 werd voor meer dan $ 23 miljard aan handelsvolumes voor NFT’s geregistreerd, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van de $ 100 miljoen die in 2021 werd geregistreerd.

Crypto