a16z investeert in Lido

Door:
op Mar 4, 2022
Listen to this article
  • Lido bouwt ultramoderne liquide stakingsprotocollen.
  • Het ontwikkelt een volledig betrouwbare inzetpool terwijl het alternatieve oplossingen omarmt.
  • Na de PoS overgang op Ethereum zullen er prikkels zijn om te staken.

Andreessen Horowitz is verheugd om te investeren in Lido, een effectief, gedecentraliseerd stakingsplatform, volgens een bericht op hun website. Volgens het VC bedrijf biedt Lido tegenwoordig een van de gemakkelijkste manieren om Ether (ETH/USD) en andere PoS activa in te zetten, terwijl het streeft naar decentralisatie via het bestuur van de DAO.

Wat is Lido?

Lido democratiseert staking. Het bouwt ultramoderne vloeibare stakingsprotocollen om de stakingseconomie te laten groeien, waardoor gebruikers hun activa kunnen inzetten voor dagelijkse stakingsbeloningen. De gebruiker kan elk aantal tokens inzetten – geen minimum.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gebruik ingezette activa om rendement te behalen

Met Lido kunt u uw ingezette activa gebruiken om bovenop de opbrengst ook rendement te behalen. Gebruik je tokens (die dagelijkse inzetbeloningen opleveren) als onderpand, voor leningen, yield farming en meer.

Mint tokens gekoppeld aan initiële inzet

Bij het inzetten van Lido mint u uitgezette tokens die 1:1 zijn gekoppeld aan uw initiële inzet. Uw uitgezette tokens kunnen in het hele DeFi ecosysteem worden gebruikt om uw opbrengst te vergroten.

Lido DAO is een gemeenschap die liquid staking diensten bouwt en de richting van Lido bepaalt. Het aantal DAO deelnemers groeit dagelijks en donateurs werken samen aan de toekomst van Lido.

Onwrikbare inzet voor decentralisatie

Lido bouwt aan een volledig betrouwbare inzetpool en omarmt alternatieve oplossingen. Het lost de competitieve prikkels op tussen staking en het zoeken naar rendement in DeFi. Door een Ethereum-native liquid token uit te geven, stelt Lido u in staat om uitgezette ETH als onderpand binnen DeFi te gebruiken op dezelfde manier waarop u ETH momenteel kunt gebruiken.

Afgezien van investeringen in Lido, heeft a16z een deel van zijn ETH belangen ingezet in de Beacon keten. Staking bij Lido neemt veel van de logistieke complexiteit weg waarmee institutionele beleggers te maken hebben gehad.

ETH barrières voor staking

Het inzetten van ETH heeft tegenwoordig aanzienlijke barrières. Een minimum van 32 ETH is vereist om een knooppunt te laten werken, waardoor veel netwerkgebruikers hun eigen validator niet kunnen gebruiken. Bovendien is er geen native methode om een inzet te delegeren om deze vereiste te omzeilen.

a16z kijkt ernaar uit om de Lido gemeenschap te ondersteunen. Na de PoS transitie op Ethereum zullen er prikkels zijn om in te zetten en een hoger rendement te behalen door deel te nemen aan DeFi. a16z zal inzetten op en deelnemen aan het bestuur om te helpen zorgen voor een eerlijk, transparant en geloofwaardig inzet-ecosysteem.