Ad

FTX CEO vertelt over de groeiende crypto activiteit in Oekraïne

Door:
op Mar 8, 2022
Listen
  • De CEO van FTX heeft gezegd dat crypto activiteiten in Oekraïne zijn gegroeid.
  • Hij merkte ook op dat Rusland crypto niet kon gebruiken om sancties te vermijden.
  • Dit komt te midden van groeiende bezorgdheid.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De CEO van FTX, Sam Bankman Fried, heeft gesproken over het toenemende gebruik van cryptocurrencies in landen als Oekraïne en Kazachstan, waarvan de fiat-valuta’s in waarde zijn gedaald na de Russische invasie.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Bankman-Fried merkte op dat burgers in deze landen zich wendden tot crypto om ervoor te zorgen dat hun spaargeld niet werd beïnvloed door de stijgende inflatie.

Het toenemende gebruik van cryptocurrencies in Oekraïne

Copy link to section

Ondanks de groeiende interesse van in Oekraïne gevestigde investeerders in cryptocurrencies, presteerde de markt niet goed, aangezien de volatiliteit sinds het begin van het jaar aanzienlijk is gestegen.

Bankman-Fried merkte op dat de stijging van crypto activiteiten wordt verwacht in een periode van economische onzekerheid. Hij verklaarde dat mensen in Oekraïne overgingen op crypto om zich in te dekken tegen de instabiliteit van het fiat systeem. Bovendien zijn ook crypto activiteiten gegroeid door de humanitaire hulp die het land binnenstroomt.

Tot nu toe is er voor meer dan $ 50 miljoen aan cryptocurrencies gedoneerd aan het Oekraïense leger en liefdadigheidsorganisaties in het land. De Oekraïense regering zei onlangs dat $ 15 miljoen van de gedoneerde crypto werd gebruikt om militaire uitrusting voor het Oekraïense leger te kopen.

Crypto activiteiten in Rusland

Copy link to section

De directeur sprak ook over de crypto activiteit in Rusland. Er is gepleit voor nauwer toezicht door de regelgeving vanwege speculaties dat Rusland digitale activa zou kunnen gebruiken om de sancties te vermijden.

Bankman-Fried merkte echter op dat de sancties die tegen Rusland zijn opgelegd, het voor de gesanctioneerde personen en entiteiten moeilijk kunnen maken om cryptocurrencies te adopteren omdat blockchain een open grootboek is.

Transacties die via het blockchain netwerk worden gedaan, zijn openbaar. Dit betekent dat als een gesanctioneerde persoon cryptocurrencies probeert te kopen, de transacties gemakkelijk kunnen worden getraceerd, en als deze transacties via een beurs zouden plaatsvinden, zou de beurs deze accounts kunnen blokkeren.

Bezorgdheid over Rusland dat crypto gebruikt om sancties te vermijden, wordt herhaald door zowel de VS als de Europese Unie. De voormalige first lady van de Verenigde Staten, Hillary Clinton, merkte op dat ze teleurgesteld was door het falen van sommige beurzen om Russische gebruikers te blokkeren. De president van de Europese Centrale Bank zei ook dat een alomvattend regelgevingskader voor digitale activa nodig was.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Crypto