Ad

DE AFREKENING VOOR MEME COINS IS EINDELIJK HIER

Memeinated animation

DE VOLGENDE X100 PRESALE BEGINT BINNENKORT

KOOP NU

Goudprijsvoorspelling met Oekraïne open voor diplomatieke gesprekken met Rusland

Door:
op Mar 10, 2022
Listen
  • De markt is in winstnemingsmodus nadat de goudprijs zijn hoogste punt in meerdere jaren had bereikt.
  • Het blijft in een opwaartse trend te midden van verhoogde inflatie en geopolitieke spanningen.
  • Beleggers wachten op de Amerikaanse gegevens.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De goudprijs goudprijs steeg dinsdag naar het hoogste niveau sinds augustus 2020 op $ 2.070,88. Op dat niveau was het slechts ongeveer $ 5 onder zijn record van $ 2.076,64, dat het bereikte op het hoogtepunt van de coronaviruspandemie. Interessant is dat de rally die de afgelopen weken is geregistreerd, vergelijkbaar is met die op het hoogtepunt van de COVID-19 crisis. In beide gevallen was de stijging van de goudprijs gebaseerd op zijn status als veilige haven en waardeopslag.

gold price
Goudprijs

Rallyen wordt gemakkelijker

Copy link to section

Hoewel het edelmetaal in een opwaartse trend blijft zitten, heeft het zich teruggetrokken van de meerjarig hoogtepunt die eerder in de week werd bereikt. Dit is een reactie op nieuws over Oekraïne’s bereidheid om een samenstel te bereiken in een poging een einde te maken aan de oorlog die nu al ongeveer twee weken aan de gang is.

Woensdag beweerde een topfunctionaris van president Volodymyr Zelenskiy in het buitenlands beleid dat Oekraïne open staat om met Rusland te praten over zijn gestelde eisen aan neutraliteit. Voorwaarde is wel dat Rusland veiligheidsgaranties geeft. Bovendien merkte de adjudant op dat zelfs met de diplomatieke besprekingen Oekraïne niet bereid is enig deel van zijn grondgebied over te geven.

Het positieve nieuws heeft het marktsentiment verbeterd; een aspect dat heeft geleid tot een opleving van de wereldwijde aandelen, terwijl de vraag naar veilige havens zoals goud en andere edele metalen is afgenomen. Inderdaad, andere edelmetalen, die ook de status van veilige haven dragen, daalden van de meerjarige hoogtepunten die aan het begin van de week werden bereikt.

Na het hoogste niveau in bijna een jaar te hebben bereikt op $ 26,95, zakte de zilverprijs terug naar een intradag dieptepunt van $ 25,32. Evenzo daalde Palladium van een recordhoogte van $ 3.411,64 per ton op maandag naar $ 2.919,20 op het moment van schrijven.

Bulls blijven de baas

Copy link to section

De geregistreerde daling is ook het gevolg van het feit dat de grondstoffenmarkten in winstnemingen zijn geraakt nadat ze eerder in de week tot meerjarige hoogtepunten waren gestegen. Vanuit dit perspectief zal de goudprijs waarschijnlijk zijn rally doen herleven in de volgende sessies. In feite is het al teruggekeerd van zijn intradag dieptepunt van $ 1.970,22 naar $ 1.996,88 om 10:50 uur GMT.

Naast de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne, blijft de inflatiedruk het edelmetaal stimuleren. Conventioneel wordt het beschouwd als een hedge tegen inflatie. Beleggers zijn nu enthousiast over de cijfers over de Amerikaanse CPI en de werkloosheidsaanvragen die in de sessie van donderdag worden bekendgemaakt.

Ad

Investeer binnen enkele minute in grondstoffen zoals goud, tarwe, lithium, olie & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro.

10/10