Dit zijn de beste 4 forex paren om deze week te verhandelen

Door:
op mrt 21, 2022
  • De Federal Reserve en de Bank of England hebben vorige week hun renteverhogingen doorgevoerd.
  • De SNB en SARB vergaderen deze week.
  • Het Office of National Statistics zal belangrijke economische gegevens uit het VK publiceren.

Valuta’s zijn de laatste tijd een beetje volatiel, omdat beleggers zich concentreren op de recente rentebesluiten van de Federal Reserve, de Bank of England, de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan. Ook de aanhoudende crisis in Oekraïne heeft een grote rol gespeeld. Dus, hier zijn de beste forex paren om deze week te handelen.

USD/CHF en EUR/CHF

De Zwitserse frank (USD/CHF) zal deze week in de schijnwerpers staan als investeerders zich concentreren op het aanstaande rentebesluit van de Zwitserse Nationale Bank (SNB). Het is de eerste beslissing die de bank dit jaar neemt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De beslissing komt op een moeilijk moment voor de Zwitserse economie. Recente gegevens tonen aan dat de economie het relatief goed doet, met een historisch laag werkloosheidscijfer. Er vindt ook loongroei plaats.

Er zijn echter zorgen over de inflatie, die de afgelopen maanden is begonnen te stijgen. En analisten verwachten dat de snelheid zal groeien naarmate de meeste dingen stijgen.

De Zwitserse frank is ook sterker geworden ten opzichte van de euro. Daarom zullen analisten goed opletten wat de bank gaat zeggen.

GBP/USD

Het GBP/USD paar stond vorige week in de schijnwerpers toen de Bank of England (BOE) donderdag haar rentebesluit nam. De bank besloot voor de derde vergadering op rij de rente met 0,25% te verhogen.

Deze week zal het paar in focus zijn terwijl investeerders uitkijken naar belangrijke economische gegevens uit het VK. Woensdag publiceert het Office of National Statistics (ONS) de laatste gegevens over de consumenteninflatie (CPI). Ondanks dat de BOE twee renteverhogingen doorvoert, verwachten analisten dat uit de gegevens blijkt dat de CPI is gestegen van 5,5% naar 5,9%, terwijl de kern-CPI is gestegen naar 4,9%.

De ONS zal dan vrijdag de laatste cijfers over de detailhandelsverkopen in het VK publiceren. Al met al zullen deze cijfers handelaren helpen de volgende acties van de BOE te voorspellen.

USD/ZAR

De Zuid-Afrikaanse rand was de laatste tijd relatief sterk ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het is met meer dan 8,75% gestegen ten opzichte van het laagste niveau dit jaar. De USD/ZAR schommelt rond het laagste niveau sinds 17 november.

Het paar zal deze week in de schijnwerpers staan als de South Africa Reserve Bank donderdag haar beslissing neemt. Nu de inflatie stijgt, verwachten analisten dat de SARB nog een renteverhoging van 0,25% zal bewerkstelligen en de prime rate op 7,75% en de headline rate op 4,25% zal brengen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld