Ad

Qatar maakt plannen om een CBDC te lanceren

Door:
op Mar 21, 2022
Listen
  • Qatar onderzoekt de ontwikkeling van een CBDC.
  • Het land is ook van plan om digitale banklicenties uit te geven.
  • De bank maakt deze plannen om haar monetaire toekomst te digitaliseren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Qatar is van plan een centrale bank digitale valuta (CBDC) en digitale banklicenties uit te geven. Qatar zal toetreden tot de lijst van landen die CBDC’s onderzoeken en hoe ze kunnen worden gebruikt om de financiële sector te transformeren.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Qatar verkent een CBDC

Copy link to section

Het hoofd van Fintech bij de centrale bank van Qatar, Alanood Abdullah Al Muftah, sprak op de 8e Doha Islamic Finance Conference, waar hij sprak over hoe de instelling kijkt naar een gedigitaliseerde toekomst.

De ambtenaar zei,

We proberen de verschillende aspecten en verticalen van fintech te bestuderen. We proberen onze richting te bepalen. Elke centrale bank zou digitale banken moeten bestuderen, gezien hun groeiende betekenis op de wereldmarkt.

Ondanks het vermelden van een CBDC, merkte Al Muftah op dat de lancering van een dergelijk product tijd zou vergen. De bank bevindt zich momenteel in de onderzoeksfase om de haalbaarheid van een CBDC en het effect van een dergelijke lancering op de financiële markt van het land te beoordelen.

Race naar CBDC ontwikkeling

Copy link to section

Centrale banken wereldwijd hebben plannen aangekondigd om CBDC’s te lanceren. China loopt voorop in de race om een CBDC onder de ontwikkelde landen. Het land bevindt zich momenteel in de testfase voor een digitale yuan. Tijdens de Olympische Winterspelen die eerder dit jaar werden gehouden, had China er bij buitenlandse atleten op aangedrongen om de digitale yuan te gebruiken om zijn grensoverschrijdende capaciteiten te testen.

Ook de Jamaicaanse centrale bank maakt goede vorderingen met haar CBDC plannen. Het land verklaarde dat het tegen 1 april $ 16 aan CBDC zou laten vallen aan de eerste 100.000 burgers die een CBDC portemonnee maken.

De centrale bank van Canada kondigde ook een samenwerking aan met MIT om de voor- en nadelen van de ontwikkeling van een CBDC te beoordelen. Ook Europa zit in de onderzoeksfase voor een digitaal pond.

De Verenigde Staten lopen achter met de lancering van een digitale dollar. De Amerikaanse Federal Reserve had aangekondigd dat ze haar plannen voor de ontwikkeling van een CBDC niet zou overhaasten om ervoor te zorgen dat ze geen fouten zou maken. Onlangs ondertekende de Amerikaanse president, Joe Biden, een uitvoeringsbevel om federale agentschappen in staat te stellen de haalbaarheid van de ontwikkeling van een CBDC te beoordelen.

Crypto