Vooruitzichten voor de maïsprijs te midden van verhoogde vraag

Door:
op Mar 22, 2022
Listen
  • Te midden van de oorlog was $7 een stabiele steunzone voor de maïsprijs.
  • Hiervoor bleven de CBOT futures sinds juni 2021 onder dit niveau.
  • Verstoringen van de aanvoer van kunstmest en weersproblemen zullen de stijging verder ondersteunen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De maïsprijs wordt nu al bijna twee weken binnen een horizontaal kanaal verhandeld, aangezien investeerders enthousiast blijven over de voortgang van de gesprekken tussen Rusland en Oekraïne. Het uitblijven van een doorbraak in de onderhandelingen, in combinatie met de verstoring van de transporten van kunstmest en de weersomstandigheden, zal de Amerikaanse maïs echter waarschijnlijk boven de $ 7 per bushel houden.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

corn price
Maïsprijs

Rusland-Oekraïne crisis

Copy link to section

De maïsprijs is stabiel gebleven boven $ 7,00 per bushel, aangezien de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de zorgen over het aanbod vergroot. Op 24 februari, de dag waarop het nieuws over de Russische aanval op Oekraïne naar voren kwam, stegen de CBOT maïsfutures voor het eerst sinds juni 2021 boven dit kritieke niveau. Toegegeven, het zakte even onder dat niveau voordat het weer terugkaatste.

Ongeveer twee weken geleden steeg de maïsprijs naar het hoogste niveau sinds september 2012 op $ 7,81. Na het versoepelen van dit meerjarige hoogtepunt, handelt het nu al bijna twee weken binnen een bereik van $ 7,26 en $ 7,67. Op het moment van schrijven stonden de Amerikaanse maïsfutures op $ 7,58 na een intradag dieptepunt van $ 7,29 op donderdag.

In de daaropvolgende sessies zullen de bulls waarschijnlijk de baas blijven terwijl China de Amerikaanse maïsaankopen opvoert. China is een belangrijke ontvanger van Oekraïense maïs. Inderdaad, in 2021 nam het Oost-Europese land de positie van de VS in als de belangrijkste maïsleverancier van China. De Russische invasie heeft echter de graanexport uit de regio verstoord. Bovendien heeft de aanhoudende oorlog zorgen gewekt over het voorjaarsgraanplantseizoen in het land.

Gegevens die de afgelopen week door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) zijn vrijgegeven, geven aan dat China, de wereldleider op het gebied van import, 200.000 ton Amerikaanse maïs heeft gekocht in de week die eindigde op 11 maart. De zending, die gepland staat voor het seizoen dat begin september van start gaat, is de grootste sinds december.

Toegegeven, de aankoop was de op drie na grootste in die week. De verkoop van maïs in de VS naar verschillende bestemmingen over de hele wereld bedroeg meer dan 2 miljoen ton, ondanks de stijgende prijzen. De International Grain Council (IGC) heeft zijn vooruitzichten voor de wereldwijde export neerwaarts bijgesteld zonder dat het einde in zicht is voor de crisis tussen Rusland en Oekraïne. Het heeft met name zijn schattingen van de wereldwijde maïsexport met 6 miljoen ton verlaagd tot 173 miljoen ton.

Naast de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, bleven de weersomstandigheden in Zuid-Amerika en de verstoringen van de transporten van kunstmest de maïsprijs opdrijven. De weersomstandigheden in Brazilië voor de periode tussen april en mei zullen van cruciaal belang zijn voor de maïsmarkt.

Maïs Commodities Zuid-Amerika