EU wetgevers zijn tegen een verbod op proof-of-work cryptos

Door:
op mrt 28, 2022
  • De Europese Unie zal geen verbod opleggen op proof-of-work cryptocurrencies.
  • De regio gaat vooruit met de MiCA regelgeving.
  • De EU MiCA regelgeving heeft tot doel de cryptocurrency sector te reguleren.

De Europese Unie zal doorgaan met de voorgestelde Markets in Crypto Assets (MiCA) wetgeving. De wetgeving zal echter geen verbod op proof-of-work mining bevatten.

Proof-of-work is een consensus die wordt geïmplementeerd door blockchains zoals Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD). De PoW consensus heeft geleid tot bezorgdheid over de energie-intensiteit ervan, wat heeft geleid tot oproepen om cryptocurrencies die de consensus gebruiken te verbieden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

EU verbiedt bewijs van werk niet

Wetgevers in de EU hebben gezocht naar de beste manieren om de zoemende cryptocurrency sector te reguleren. De MiCA wetgeving gaat naar de volgende fasen, maar bevat geen bepaling die cryptocurrencies zoals Bitcoin verbiedt die gebruikmaken van de proof-of-work consensus.

Op 14 maart besloten de Europese wetgevers om speculaties te stoppen dat het proof-of-work cryptocurrencies zou verbieden. Een dergelijk verbod had de Bitcoin mijnsector kunnen beïnvloeden en een vergelijkbare marktdaling kunnen veroorzaken, zoals toen China vorig jaar particuliere cryptocurrencies verbood.

Vorig jaar zei een rapport van de Universiteit van Cambridge dat Europa momenteel goed is voor ongeveer 12% tot 14% van de hash-snelheid van Bitcoin mijnbouw. De meeste mijnbouwactiviteiten van BTC zijn geconcentreerd in Duitsland en Ierland. Daarom, zelfs als een PoW verbod wordt opgelegd in Europa, zou de impact op de wereldwijde hash-snelheid niet erg groot zijn.

EU MiCA wetgeving

De MiCA regelgeving wordt geleid door Stefan Berger uit Duitsland. Vorige week verklaarde de wetgever dat zijn aanbeveling om geen verbod op PoW consensus op te leggen, niet werd bestreden, en merkte op dat dit een stap was in de richting van ondersteuning van innovatie.

“Goed nieuws! Mijn mandaat wordt NIET aangevochten. Ik ga nu trialoogonderhandelingen aan met het standpunt dat er een PoW verbod komt. Het EU parlement geeft me de wind in de rug & toont innovatieve kracht”, aldus een vertaling van Berger’s tweet.

Het EU parlement wil regelgeving invoeren in de crypto ruimte. Deze regelgeving zal betrekking hebben op activa zoals niet-fungible tokens (NFT’s), decentrale financiën (DeFi), enz. De huidige discussie draait om de vraag of deze activa moeten worden opgenomen in de MiCA wetgeving. De wetgevers debatteren ook over welke regelgevende instantie de leiding zal nemen over de cryptocurrency ruimte.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld