Ad

Ankr verschuift naar protocol om decentralisatie te verbeteren

Door:
op Mar 31, 2022
Listen
  • Het verkeer van Ankr naar aanbieders van blockchain node infrastructuur is in 1 jaar met 1.900% gegroeid.
  • Het bevordert kostenreductie, gemeenschapseigendom en beloningen.
  • De hostingprijzen van Ankr zijn drie keer lager dan Alchemy.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Ankr, toonaangevend platform en Web3 infrastructuurprovider, herstructureert als een protocol om de implementatie van lokale knooppunten verder aan te moedigen en de taakverdeling binnen de netwerken die het ondersteunt te verbeteren, vernam Invezz uit een persbericht.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Bestrijding van opstoppingen

Copy link to section

Het verkeer van Ankr naar aanbieders van blockchain node infrastructuur is het afgelopen jaar met 1.900% gegroeid. Hoewel dit zonder twijfel voordelen heeft, heeft het ook geleid tot congestie en zelfs uitval op een aantal platforms.

Ankr is van plan een Web3 ethos te gebruiken als een DAO architectuurprotocol. Het zal kostenreductie, gemeenschapseigendom, beloningen voor zelf-soevereine infrastructuur en een sterkere geografische spreiding bevorderen om stressgerelateerde problemen aan te pakken.

Ankr projecteert lage kosten en hoge beloningen

Copy link to section

De node-hostingprijzen van Ankr zijn drie keer lager dan die van Alchemy en bijna 20 keer lager dan die van Infura. Het protocol biedt hoge beloningen voor operators van volledige nodes en lage kosten voor gebruikers dankzij het nieuwe DAO beheer en het gebruiksvriendelijke RPC beheersysteem.

Met de verschuiving naar een protocol zijn ze van plan de beloningsprikkels te verbeteren en het extreem gecentraliseerde landschap te transformeren, dat de Web3 prestaties schaadt.

Josh Neuroth, Head of Product bij Ankr merkte op:

Eigendom van de gemeenschap in gedecentraliseerde netwerken zou een belangrijk onderdeel van Web3 moeten zijn. Bij Ankr bouwen we een protocol dat waarde biedt en vastlegt, en deze waarde vervolgens herverdeelt naar de gemeenschap. Dit is heel anders dan de traditionele manier om een bedrijf op te bouwen waarbij het doel is om zoveel mogelijk waarde uit hun gebruikers te halen.

Web3 kwetsbaarheid aanpakken en waarde herverdelen

Copy link to section

Bedrijven zoals Fireblocks en Alchemy hebben dit jaar meer dan $ 500 miljoen aan durfkapitaal opgehaald. Deze gecentraliseerde infrastructuurproviders moedigen hun gemeenschappen echter niet aan om nodes te gebruiken, wat niet in overeenstemming is met de Web3 principes.

Ze zijn onderhevig aan intense VC druk om snel winst te maken en vertrouwen op gecentraliseerde cloudservices, die vaak last hebben van geospecifieke latentieproblemen en frequente uitval. Dit maakt de Web3 economie en het ecosysteem kwetsbaar voor aanvallen, een probleem dat Ankr wil aanpakken.

Michael Kong, CEO van Fantom (FTM/USD) zei:

Ankr is een van de meest innovatieve protocollen en een leider in DeFi en het grotere Web 3.0 ecosysteem. De node infrastructuur levert niet alleen een robuuster, gedistribueerd netwerk, maar maakt ook unieke uitzetmogelijkheden mogelijk waarvan gebruikers wereldwijd profiteren. Fantom is trots om samen met Ankr te blijven werken om een grotere acceptatie van Web3 te stimuleren.

Om volledige blockchain nodes te laten draaien, werkt Ankr samen met onafhankelijke datacenters over de hele wereld, zoals INAP en Maxihost. Het protocol heeft wereldwijde distributie nodig om aan de enorme vraag te kunnen voldoen. Het verwerkt maandelijks meer dan een miljard RPC verzoeken van gebruikers over de hele wereld.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
ANKR Fantom Crypto