Lightning Labs haalt $70 miljoen financiering binnen om stablecoins te integreren

Door:
op Apr 6, 2022
Listen
  • Lightning Labs heeft $70 miljoen binnengehaald in een Series B financieringsronde.
  • Het geld zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van Taro.
  • Het doel van Taro is om stablecoins in het Lightning Network te brengen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Lightning Labs, het softwarebedrijf voor het Bitcoin (BTC/USD) netwerk, heeft $ 70 miljoen aan financiering binnengehaald om het Lightning Network te ontwikkelen. De fondsen zullen de snelheden verhogen en de kosten verlagen voor transacties die op het Lightning netwerk worden gedaan.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

$70 miljoen Series B financieringsronde

Copy link to section

Lightning Network heeft $ 70 miljoen opgehaald in een Series B financieringsronde. De financieringsronde werd geleid door Valor Equity Partners. De andere investeerders in deze financieringsronde zijn Goldcrest Capital, Baillie Gifford en andere angel investeerders.

De fondsen zullen worden gebruikt om de flexibiliteit van Lightning Labs te vergroten en zullen worden gebruikt als de brandstof waarvoor het bedrijf de gewenste groei zal realiseren. Ondanks de mijlpalen die Lightning Labs heeft gemaakt, blijft het een klein bedrijf met 24 medewerkers.

De mede-oprichter en CEO van Lightning Labs, Elizabeth Stark, heeft ook plannen aangekondigd om de efficiëntie van Taro te vergroten. Het is van plan om stablecoins en andere activa in het Bitcoin netwerk te brengen om de acceptatie ervan te stimuleren.

Stablecoins naar Bitcoin brengen

Copy link to section

Een deel van de financiering zal worden besteed aan het Taro protocol, zodat Lightning Network gebruikers stablecoins kunnen gebruiken. Lightning Labs zal niet de uitgever van deze stablecoins zijn, maar zal alleen de infrastructuur leveren die nodig is om stablecoin transacties op het netwerk mogelijk te maken.

Het Bitcoin netwerk kreeg de bevoegdheid om stablecoins te ondersteunen via de Taproot upgrade in november vorig jaar. De upgrade bracht ook slimme contracten in het Bitcoin netwerk.

Lightning Labs is van mening dat het Bitcoin netwerk met Taro verder kan worden geadopteerd. Dit komt omdat het Bitcoin netwerk transacties mogelijk maakt, zelfs in gebieden waar mensen zonder bankrekening zijn.

In een interview met Forbes merkte Stark op dat de adoptie van Taro “heel belangrijk was omdat het potentieel hier is voor alle valuta’s van de wereld om via Bitcoin via het Lightning Network te routeren”.

Ze voegde eraan toe dat Visa “bang moet zijn omdat er veel mensen zijn die een mobiele telefoon hebben, maar nu geen gebruik hoeven te maken van het traditionele systeem”.

Het Lightning Network wordt momenteel gebruikt in El Salvador, dat vorig jaar Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft aangenomen. Het wordt ook gebruikt op andere platforms zoals Strike en Twitter.

Wereld