EMURGO en Partisia om privacyfuncties van Cardano te verbeteren

Door:
op May 3, 2022
Listen
  • Cardano dApp ontwikkelaars en gebruikers kunnen profiteren van Partisia privacybeschermende ZK
  • Cardano ontwikkelaars zullen aangepaste smart contracts gebruiken gemaakt door Partisia
  • Nieuwe webstandaarden gebouwd met zero-knowledge proofs en blockchains bieden meer keuze

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

EMURGO Ventures en Partisia Blockchain, een Layer 1 openbaar blockchain-protocol gebouwd voor privacy, vertrouwen en schaalbaarheid, hebben een samenwerking aangekondigd om de uitwisseling van bronnen mogelijk te maken om Cardano’s ( ADA/USD ) gedecentraliseerde privacyfuncties on-chain te verbeteren, zo vernam Invezz van een persbericht.

Leveraging Partisia’s privacybeschermende ZK voor Cardano dApps

Met deze samenwerking kunnen Cardano dApp-ontwikkelaars en gebruikers profiteren van Partisia blockchain’s privacybehoudende zero-knowledge (ZK), multi-party computation (MPC).

Cardano-ontwikkelaars zullen aangepaste smart contracts gebruiken die zijn gemaakt door het team van Partisia. En deze toepassen op de user case van hun dApps. Zowel Cardano-ontwikkelaars als hun dApp-gebruikers genieten daardoor van een meer robuuste privacy.

Partisia verwacht medio 2022 de eerste volledige versie van zijn smart contract-programmeertaal te leveren. Deze is ontworpen voor privacybehoudende ZK- en MPC-berekeningen. EMURGO-oprichter en CEO Ken Kodama merkte op:

EMURGO Ventures is verheugd om samen te werken met Partisia en zijn geweldige team om Cardano-ontwikkelaars meer privacytools te bieden die ze kunnen gebruiken en op die manier waarde kunnen toevoegen aan het Cardano-ecosysteem. Cardano’s Web3-ontwikkeling is gevorderd door de inspanningen van Cardano’s dApp-ontwikkelaars, en deze samenwerking dient om meer elementen toe te voegen aan hun toolbox om diensten te leveren die gebruikers zullen eisen, zoals privacyfuncties.

Brian Gallagher, medeoprichter van Partisia Blockchain, zei:

Partisia Blockchain kan niet blijer zijn om samen te werken met EMURGO Ventures om onze eerste cross-chain, zero-knowledge privacy smart contracts te leveren aan het Cardano-ecosysteem. Het Cardano-ecosysteem is een van de grootste in de branche en we kijken ernaar uit om de ontwikkelaars zoveel mogelijk waarde te bieden. We hebben Partisia Blockchain gebouwd met een gezamenlijke aanpak om onze privacycontracten beschikbaar te maken voor alle andere netwerken en deze samenwerking is een sterke aanwijzing dat we een productmarkt in deze branche vinden en dat er veel vraag is naar privacy.

Durfkapitaalfirma a16z legde een verklaring af:

De volgende fase, dit komende decennium, zal gaan over de mogelijkheid om met iedereen, overal en op elk moment te communiceren – privé, zonder iemands gegevens te onthullen en met meer controle in handen van de gebruiker. Nieuwe webstandaarden gebouwd met zero-knowledge proofs en blockchains zullen gebruikers daarom keuzemogelijkheden bieden, door een nieuwe privacylaag voor het web te introduceren.

Ad

Investeer snel & eenvoudig in de beste cryptovaluta met ’s werelds grootste en veiligste broker, OKX.

8.5/10