Oraichain lanceert VRF op Avalanche

Door:
op May 3, 2022
Listen
  • Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van een openbaar verifieerbare generator voor willekeurige getallen
  • Bestaande oplossingen zijn kwetsbaar voor rerolling
  • Je hebt geen diepgaande kennis van smart contracten nodig om VRF waarden te creëren en te verifiëren

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Oraichain, een toonaangevende AI-aangedreven Oracle- en blockchain-ecosysteemleverancier, heeft zijn Verifiable Random Function (VRF) op het Avalanche-netwerk ( AVAX/USD ) gelanceerd. Dit vernam Invezz uit een persbericht.

Hiermee kunnen Avalanche-ecosysteemontwikkelaars gebruik maken van een echt gedecentraliseerde, openbaar verifieerbare generator voor willekeurige getallen. Een die volledig bestand is tegen aanvallen, en dApps tevens de broodnodige en verbeterde functionaliteit biedt.

Voordelen van verifieerbare willekeur

dApps kunnen op veel manieren profiteren van het genereren van verifieerbare willekeur. DeFi-platforms en gokprotocollen hebben bijvoorbeeld altijd hackers aangetrokken, die op zoek zijn naar een vorm van kwetsbaarheid. Bestaande oplossingen, zoals het genereren van een willekeurige waarde via een API, zijn kwetsbaar voor rerolling, herschrijfaanvallen en andere bekende vormen van misbruik.

Volledig fraude bestendig

Nadat Oraichain VRF 2.0 debuteert op Avalanche, zullen zijn dApps profiteren van hwt publiekelijk genereren van verifieerbare willekeurige getallen, die volledig transparant en fraudebestendig zijn. Dit kan namelijk worden geverifieerd via een verificatieproces voor groepshandtekeningen.

Hoe het werkt

Elk verzoek van een Avalanche dApp voor willekeur met Oraichain VRF, wordt verzonden als een gebeurtenis van het Oraichain Mainnet via de Avalanche-Orachain-bridge. Oraichain VRF koppelt vervolgens een op paren gebaseerde cryptosysteembibliotheek met drempelwaarden aan zijn smart contract, om de handtekeningen van de validator te verifiëren. Waardoor een groepshandtekening on-chain wordt gecreëerd.

Vervolgens genereert het een publiekelijk verifieerbare willekeurige waarde, die dan via de cross-chain bridge wordt teruggestuurd naar het VRF-contract en van daaruit naar de Avalanche dApp.

Het verwelkomen van ontwikkelaars van alle ervaringsniveaus

Je hebt geen diepgaande kennis van smart contracts nodig om VRF-waarden te creëren en te verifiëren. Dit kan door middel van een simpele zoekopdracht naar het VRF smart contract. Dit komt omdat elke handtekeningbijdrage van VRF-uitvoerders in de chain moet worden geverifieerd met Oraichain, voordat deze wordt opgeslagen.

Het publiekelijke genereren van verifieerbare willekeurige getallen is beschikbaar als plug-and-play service voor Avalanche dApp-ontwikkelaars en kan rechtstreeks met Oraiscan worden gebruikt.

Eerlijkheid en transparantie brengen naar airdrops en meer

Avalanche-ontwikkelaars kunnen NFT en token-airdrops, evenals naar vele andere use-cases, eerlijkheid en transparantie brengen door openbaar verifieerbare willekeur te integreren in allerlei soorten DeFi- en NFT-toepassingen. Oraichain CEO Chung Dao zei:

Met de introductie van Oraichain VRF 2.0 worden voor het eerst Dapps die op Avalanche draaien nu voorzien van een volledig on-chain VRF-service die publiekelijk verifieerbaar is en ongevoelig voor bekende misbruiken zoals herschrijfaanvallen of rerrolling.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.