Interview: NFT Museum of War in Oekraïne

Door:
op May 5, 2022
Listen
  • Het Oorlogsmuseum is een verzameling NFT's die de gebeurtenissen van de oorlog in Oekraïne weergeven.
  • Elke NFT bevat een tweet van de gebeurtenis en een illustratie van een Oekraïense kunstenaar
  • Er wordt ook een Hall of Fame sectie gelanceerd, inclusief een Elon Musk NFT

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Af en toe krijg je een interviewkans die je echt aan het denken zet. Dit was zo’n geval, een Q&A met het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie, Virtual Assets Office.

Het onderwerp van gesprek was het unieke Museum of War, powered by NFT’s. De collectie werd in maart gelanceerd om “de soevereiniteit en geschiedenis van Oekraïne te behouden”. Alex Bornayakov, de vice-minister van Digitale Transformatie van Oekraïne, beweerde als onderdeel van de lancering dat “de wederopbouw van het land moderne oplossingen vereist”.

Toen ik door de NFT galerij bladerde, viel me de Warline op, een sombere tijdlijn van de oorlog, waarbij elke gebeurtenis vergezeld ging van een overeenkomstige NFT. Gemaakt door een Oekraïense kunstenaar en een tweet van die gebeurtenis. De eerste NFT van dag 1 is bijvoorbeeld de onderstaande, inclusief een tweet van BBC nieuws waarin wordt bevestigd dat Rusland is binnengevallen.

De warline (een soort tijdlijn) beschrijft alle gebeurtenissen van de oorlog, voor altijd op de blockchain gestempeld. Vooruit springend naar dag 3, viel de onderstaande NFT me op. Een sprankje hoop tussen alle tragedie. Het museum toont ook de potentiële kracht van de industrie – ondanks dat de meeste NFT’s frivole bezigheden zijn, zoals cartoonapen, gepixelde avatars en wat niet, kan er ook een echte impact worden gemaakt in de ruimte, zoals deze collectie laat zien.

Naast dit project brengt Oekraïne ‘s MetaHistory of WAR (een gezamenlijk project met het ministerie van digitale transformatie) een “Hall of Fame” sectie in het museum uit, om hun dankbaarheid en respect te tonen voor publieke figuren die naast Oekraïne stonden wanneer het het hardst nodig was.

De eerste publieke figuur, Elon Musk, werd op 29 april vrijgelaten. Een figuur die vereerd wordt in de crypto-ruimte. Musk verschijnt natuurlijk in deze collectie omdat hij Oekraïne heeft geholpen om internetconnectiviteit te krijgen via Starlink. Het dient als een herinnering aan het potentieel van de NFT space.

Hoe ontroerd we ook waren door deze nieuwe collectie, hebben we het Ministerie van Digitale Transformatie geïnterviewd om meer achtergrondinformatie over het museum te krijgen, hun mening over de cryptogemeenschap en eventuele plannen voor verdere releases.

Invezz.com (IZ) : Wat is het hoofddoel van het museum en hoe zal de tentoonstelling eruitzien?

VK, Head of Museum of War Project (VK): Het belangrijkste doel van onze missie is historiografie. Bevestig de waarheid van wat er gebeurt in deze oneerlijk verschrikkelijke oorlog in de blockchain. Het illustreren van gebeurtenissen met behulp van de gevoelens van elke artiest.

IZ: Wordt het gefinancierd en/of ondersteund door specifieke organisaties/personen? Zo ja, wat voor rol spelen zij?

VK : De enige steun die we hebben zijn donaties.

IZ: Wat doet u om de verspreiding van verkeerde informatie, die de kern van het huidige conflict was, te stoppen en/of te filteren, en om ervoor te zorgen dat alleen echte informatie wordt geverifieerd?

VK : Het doel en de missie van ons project is om de waarheid van de vervalsingen vast te stellen zoals ze zijn, en niet toe te staan dat propaganda het gezicht van de waarheid vervormt

IZ: Ziet u manieren om geld in te zamelen zoals deze, tijdens toekomstige crises vaker worden gebruikt?

VK : Voor mij, als bedenker van het idee en CEO, is dit de hoop dat als er een soortgelijke crisis ontstaat, een dergelijk model de steun van de wereld zal kunnen consolideren in het geval van een dergelijke gebeurtenis.

IZ: Heeft u plannen om meer collecties uit te brengen?

VK : Absoluut. Warline en zijn historiografische missie zullen voortleven tot het moment van overwinning, maar tegelijkertijd heb ik de veilingkant van het project specifiek bedacht voor de toetreding van andere auteurs en collecties, maar tegelijkertijd voor de vrijheid om andere samenwerkingen en ideeën die al door mij worden ontwikkeld in samenwerking met kunstenaars van over de hele wereld

IZ: Hoe heeft u de interacties tot nu toe gevonden, rondom dit project, met de cryptogemeenschap?

VK : Ik zou zeggen dat mijn communicatie met verzamelaars, bekende persoonlijkheden in cryptokunst en eigenaren van exchanges en platforms suggereert dat ze het idee en de missie die in het hart van het project zijn vastgelegd, zeer waarderen. Maar tegelijkertijd voel ik een diep gebrek aan viraliteit in de crypto-gemeenschap om het aantal mensen te maximaliseren dat ons kan leren kennen en ons kan steunen. Als dit zou gebeuren, zouden we een groter team hebben om mijn plan uit te voeren – namelijk om een wereldrecord in liefdadigheid NFT’s te vestigen en het eerste NFT-museum in Oekraïne te openen. Ik werk eraan.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.