Bitcoin prijsvoorspelling te midden van nog een etappe lager

Door:
op May 8, 2022
Listen
  • Bitcoin test horizontale steun
  • MicroStrategy zal een marge call krijgen als Bitcoin daalt tot $ 21.000
  • Aflopende driehoek hint naar meer nadeel

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Bitcoin handelde dit weekend nog een etappe lager en handelt nu dicht bij zijn dieptepunt van 2022. Na in mei $ 40.000 te hebben bereikt, daalde de cryptovaluta scherp ten opzichte van de algemene sterkte van de Amerikaanse dollar.

Omdat Bitcoin de leidende cryptocurrency is, beïnvloeden de schommelingen de hele cryptocurrency-markt. Met andere woorden, wanneer Bitcoin stijgt, stijgen ook alle andere cryptocurrencies. Oftewel, wanneer Bitcoin daalt, doen alle andere munten dat ook.

De acceptatiegraad van Bitcoin is de afgelopen maanden echter gestegen. Institutionele beleggers richtten hun aandacht op Bitcoin en de cryptocurrency werd zelfs een wettig betaalmiddel in een soeverein land.

Maar de toenemende acceptatiegraad heeft een prijs. Bitcoin en de cryptocurrency-markt vormen nu een systeemrisico voor financiële markten. Met andere woorden, wanneer Bitcoin stijgt activeert het een vergelijkbare beweging in andere cryptocurrencies.

Een prijsdaling heeft echter veel grotere gevolgen voor de financiële markten dan voorheen. Als zodanig, met elk niveau lager, neemt de druk toe op Bitcoin-hodlers en beursgenoteerde bedrijven die in Bitcoin hebben geïnvesteerd.

Neem bijvoorbeeld MicroStrategy. Onlangs erkende de CFO dat een margestorting zou worden geactiveerd als Bitcoin zakt naar $ 21.000.

MicroStrategy heeft zwaar geïnvesteerd in Bitcoin, voornamelijk door te lenen van financiële markten. Het moet nu $ 2,5 miljard aan schulden aflossen op slechts $ 500 miljoen aan inkomsten.

MicroStrategy is slechts een enkel voorbeeld. Nogmaals, de toenemende acceptatiegraad van Bitcoin, toegejuicht door hodlers, kan uiteindelijk een systeemrisico vormen voor de financiële markten, omdat Bitcoin nu deel uitmaakt van veel wallets of de balansen van bedrijven.

Een dalende driehoek suggereert dat er meer nadeel mogelijk is

Net als de Amerikaanse aandelenmarkt daalde Bitcoin in 2022. Het handelt nu ver onder de openingsniveaus en vormt een mogelijk dalend driehoekspatroon.

Een dalende driehoek is een voortzettingspatroon dat suggereert dat er meer nadelen in de kaarten zitten als de prijs de horizontale steun doorbreekt. Als dat zo is, kan MicroStrategy eerder vroeger dan later een margestorting ontvangen, omdat de gemeten beweging van de dalende driehoek ver onder de $ 21.000 ligt.

Kortom, Bitcoin-beleggers juichen toe dat de aandelenmarkt stuitert, omdat het ook de prijs van Bitcoin zou ondersteunen. Maar als de zwakte op de aandelenmarkt aanhoudt, bestaat het risico dat Bitcoin nog meer zal dalen omdat het een grotere volatiliteit heeft.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.