WallStreetBets om LUNA te pompen: waar te koop

Door:
op May 12, 2022
Listen
  • LUNA is 99,5% gedaald tijdens de ineenstorting van de UST stable coin
  • Geruchten over aanval op het ecosysteem dat werd geïnitieerd door hedgefondsen
  • Luna heeft parallellen met Gamestop en zou kunnen veranderen in een meme-munt

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

WallStreetBets, de Reddit-gemeenschap die de financiële wereld razendsnel veroverde toen ze GameStop in januari 2021 naar de stratosfeer pompten, naast andere meme-aandelen zoals AMC, heeft mogelijk een nieuw doelwit.

De gemeenschap heeft hun aandacht gericht op Luna, de cryptocurrency die op een gegeven moment $ 42 miljard waard was. Handelend tegen $ 119 per munt, voordat een dodelijke spiraal ontstond en het momenteel wordt verhandeld tegen 1 cent. Invezz.com schreef gisteren een artikel over de hele saga, maar kortom, er was een run naar de bank voor zijn stablecoin UST. Deze massale paniek en exodus zorgden ervoor dat de peg van $ 1 weggleed en kort daarna stortte Luna in met een daling van 99,5%.

[inv-news-table-coins=”LUNA” limiet=2]

Gamestop-paralellen

Er zijn parallellen met de Luna-situatie en de run van Gamestop vorig jaar. De Luna-run, hoewel niet bevestigd, is volgens speculaties het resultaat van een grote aanval op het netwerk, door een hedgefonds of een andere grote institutionele speler. Gamestop was natuurlijk het aandeel met de meeste shortposities op de markt in januari 2021, toen WallStreetBets het in handen nam en het in zulke volumes kocht dat er een almachtige shortsqueeze plaatsvond. Zo verloor Melvin Capital in januari 2021 50% – een resultaat dat werd gezien als een machtige overwinning voor de rituele belegger op Wall Street.

Met vermoedens dat hedgefondsen of andere instellingen Luna hebben laten instorten, is dit in wezen hetzelfde – hoewel particuliere beleggers nu de verliezers zijn. Beleggers die Luna bezitten, zijn alles verloren, terwijl velen het Anchor-protocol gebruikten, een cryptoversie van een spaarrekening, om rendement te behalen op UST – waarvan werd aangenomen dat het verankerd was aan de dollar.

In plaats daarvan verloor UST zijn peg en alles wat met het Terra-ecosysteem was verbonden, werd weggevaagd. Met een investering van $ 100 zou nu hetzelfde aantal Luna-munten kunnen worden gekocht, als $ 1,2 miljoen op het hoogtepunt een maand geleden.

Meme Angle

Wat de meme-angle betreft, het is heel gemakkelijk om je een verhaal voor te stellen dat zich hier vrij snel ontwikkelt. Luna heeft het belangrijkste gebruik ervan afgeworpen – als UST zijn koppeling herstelt, heeft oprichter Do Kwon te kennen gegeven dat hij deze zal voorzien van onderpand, wat betekent dat Luna, die eerder werd gebruikt om de koppeling van UST op $ 1 algoritmisch te houden, dit hulpprogramma niet langer zou bezitten.

Maar handelaren zouden naar het bijna dode token kunnen trekken om een stukje financiële geschiedenis te bezitten, of proberen de prijs weer op te drijven om een aantal verliezen te herstellen die particuliere beleggers de afgelopen dagen hebben geleden. De onderstaande peiling is afkomstig van de WallStreetBets-telegramgroep, traditioneel de plaats waar beleggers in cryptocurrency samenkomen om munten te bespreken.

Als Terra dood is – en het woord is nog steeds dat Do Kwon en het bedrijf proberen nieuw leven in te blazen – zou de gemeenschap nog steeds kunnen samenwerken om de blockchain te behouden als een meme of relikwie van dit donkere hoofdstuk in de geschiedenis van crypto.

Er zijn vreemdere dingen gebeurd.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.