Bitcoin prijs: de vooruitzichten van analisten terwijl BTC boven $ 30K stuitert

Door:
op May 13, 2022
Listen
  • Bitcoin's stuitert boven $ 30k en volgt een brute sell-off gedurende de week.
  • Dataplatform Glassnode verwijst naar historische ondersteuningsstatistieken.
  • Het is mogelijk om een 'dead cat bouce' scenario te zien voor een nieuwe rally later.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De prijs van Bitcoin steeg vrijdagochtend met meer dan 6% toen bulls streden om boven de $ 30.000 te komen. De vlaggenschip-crypto, kende deze week dieptepunten van $ 25.400 op sommige exchanges te midden van de Terra (LUNA) en UST chaos. De munt kwam zelfs dicht bij het doorbreken van de weerstand van $ 31.000.

Op het moment van schrijven handelt BTC/USD echter in de buurt van $30.500. Dit is na paring van een deel van de winst. Bijna 4% meer in de afgelopen 24 uur.

Kijkend naar Bitcoin grafieken en andere statistieken, vragen we ons af wat de vooruitzichten zijn voor BTC/USD op korte termijn? Komt er een koopkans voor degenen die het niveau van minder dan $ 30k – $ 20k hebben gemist?

Hier zijn de prognoses van enkele analisten.

Aandelen die op korte termijn Bitcoin omhoog duwen

Michael van de Poppe zegt dat een “goede bounce” in vroege transacties van Amerikaanse aandelen BTC zou kunnen helpen hoger te gaan. Zijn opmerkingen zijn met name gebaseerd op de hoge correlatie tussen de aandelenmarkt en Bitcoin.

Goede bounce in de VS, waardoor #crypto ook omhoog gaat. Het zou een fatsoenlijke wekelijkse afsluiting kunnen zijn. Op de $SPX zou ik graag zien dat het boven de 4150 uitkomt en dat niveau vasthoudt.”

Hey, het is ‘angst en dan capitulatie’

Ondanks dit optimisme suggereert een blik op de Bitcoin Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) indicator dat de bodem nog niet is bereikt. Crypto analist Ali Martinez deelde deze grafiek en wees erop dat de Bitcoin markt nu in “angst” verkeert. Hierop volgt capitulatie.

‘Dead cat bounce’ en dan naar $20k?

Wat betreft de pseudonieme cryptohandelaar en analist HornHairs, is crypto nog niet veilig en kan het nog steeds dieptepunten testen in een “dead cat bounce”. Hij suggereert dat BTC waarschijnlijk binnen de bandbreedte van $ 25,4k en $ 36k van deze week zal blijven.

De analist is ervan overtuigd dat bears de controle behouden, totdat een behoorlijke rally helpt om de wekelijkse hoogtepunten naar de $ 48k- $ 50k regio terug te brengen. HornHairs zegt:

Mijn macrobeeld hangt af van het terugwinnen van de wekelijkse high-back boven $ 48,6k-50k. Daarboven en we zitten goed. Tot die tijd is er een reële kans dat we hier een paar weken rond blijven hangen & dead cat bounce zorgt voor een nieuwe flush tot $ 20k als accumulatiebodem.

Sterke ondersteuning voor $ 23.960, hoewel

De sprong boven $30k komt nadat BTC/USD was gezakt tot een dieptepunt van $ 25.400 en slechts 6% was van het bereiken van eensteunniveau dat voor het laatst in maart 2020 werd bezocht. Het niveau werd vertegenwoordigd door de gerealiseerde prijs van $ 23.960. Dit niveau biedt zeer sterke ondersteuning voor BTC als de prijzen lager worden, zegt on-chain dataplatform Glassnode.

Gisteren verkocht de #Bitcoin-markt tot $ 25,4k, en binnen 6% van de gerealiseerde prijs ($ 23.960). De gerealiseerde prijs vertegenwoordigt de gemiddelde kostenbasis van alle $BTC en werd voor het laatst, slechts kort, bezocht in maart 2020. Historisch gezien was het een sterke steun voor #Bitcoin .

Grafiek met eerdere ondersteuningsniveaus van de bearmarkt op basis van gerealiseerde prijs. Bron. Glassnode

Het pad naar beneden is een waarschijnlijke uitkomst, aangezien crypto zich in een neerwaartse trend bevindt sinds BTC zijn piek van $ 69K bereikte. Maar naarmate de cycli bewegen, kan meer pijn precies zijn wat hodlers nodig hebben om meer sats te verzamelen.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.